Jaarverslag Wedstrijdcommissie 2021

Net als in 2020 konden veel wedstrijden niet doorgaan vanwege corona.

De indoor, Nederheide Commanderije Cross, Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop, Koningsdag, de Open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp en de Topvorm Kerstloop konden niet doorgaan.

De geplande Brabantse Kampioenschappen cross die tijdens de Nederheide Commanderije Cross zou worden gehouden is doorgeschoven naar de editie van 2022.

Ondanks dit grote aantal afgelaste wedstrijden hebben we binnen de corona-regels geprobeerd om toch nog een aantal (trainings)wedstrijden aan te bieden aan onze eigen leden.

Voor onze jeugd hebben we in de winterperiode een kleine cross-competitie georganiseerd, waarbij in de maanden januari t/m maart iedere maand één cross werd gehouden op onze eigen accommodatie.

In april en juni hebben we twee trainingswedstrijden op de baan georganiseerd voor onze junioren en senioren.

Daarnaast hadden we met onze regio (regio 15) afgesproken om de Athletic Champs competitie door te laten gaan, waarbij de eerste drie wedstrijden ieder op de eigen accommodatie werd gehouden maar de prestaties wel centraal werden ingevoerd, zodat de prestaties vergeleken konden worden. De laatste drie wedstrijden konden gelukkig wel gezamenlijk plaatsvinden, met op 4 september op onze eigen accommodatie de zesde en laatste wedstrijd waarbij ook de prijsuitreiking van de gehele competitie plaatsvond.

Achteraf bleek dat wij de enige regio in Brabant waren die de volledige AC-competitie aangeboden hadden, iets waar we best trots op zijn.

Omdat sinds de zomer wedstrijden weer mochten, zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om een extra wedstrijd toe te voegen. Het idee kwam om ‘n avond-3-daagse te organiseren, met op iedere avond een andere discipline. We begonnen op woensdag 28 juli met een werpavond. Tijdens deze avond was er een nationaal record bij het discuswerpen M70. Op de donderdagavond was er een springavond met hoog- en verspringen op het programma. De avond-3-daagse werd afgesloten met een loopavond op de vrijdag met als extra onderdeel het polsstokhoogspringen.
Door het beperkte aanbod in wedstrijden hadden we een mooie opkomst van in totaal 113 unieke atleten verdeeld over deze drie avonden.

Normaliter hebben we samen met de Athletic Champs wedstrijd ook een blokmeerkamp voor C/D-junioren. Helaas was op dezelfde dag ook het BK voor C/D-junioren georganiseerd, waardoor we besloten hebben om deze wedstrijd niet door te laten gaan.

Wel konden we in september weer de Padualoop organiseren. Met een mooie opkomst van ongeveer 100 deelnemers was ook deze editie weer geslaagd.

Door het (uiteindelijk) niet door kunnen gaan van de Topvorm Kerstloop waren de clubkampioenschappen onze laatste wedstrijd van 2021. Waar we in voorgaande edities een mooi groep MiLa-lopers hadden, was het dit jaar helaas niet zo. We hopen volgend jaar dat deze groep weer mee gaat doen.

Qua commissie-bezetting zijn er in 2021 geen wijzigingen geweest, onze commissie bestaat nog altijd uit vijf personen.  Juryleden en vrijwilligers blijven van onschatbare waarde voor het organiseren van de wedstrijden. We willen ze via deze weg dan ook weer hartelijk danken voor hun inzet in 2021.

Mochten er vrijwilligers zijn die naast het helpen bij wedstrijden ook meer zouden willen helpen bij de voorbereiding van wedstrijden, informeer dan eens bij een van onze commissieleden of stuur een mailtje naar wedstrijdcommissie@gacgemert.nl.

Peter van de Ligt, namens de wedstrijdcommissie