Jaarverslag Wedstrijdcommissie 2022

Ook in 2022 hadden we helaas nog te maken met corona, hierdoor kon de indoor nog niet doorgaan. Gelukkig werden daarna evenementen weer onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Dit betekende dat de Nederheide Commanderije Cross weer door mocht gaan. Tevens werd aan deze wedstrijd de Brabantse Kampioenschappen cross verbonden wat ons extra deelnemers opleverde.

De tweede wedstrijd van het jaar was de clubcross. Deze cross op onze eigen atletiekaccommodatie is de afsluiting van het crossseizoen voor onze jeugdleden.

In april werd de jaarlijkse Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop georganiseerd. We hadden voor de corona periode al een nieuw parcours met een ronde van 5 kilometer uitgezet en nu konden we hem dan eindelijk in praktijk brengen. Met deze nieuwe ronde konden we 3 courante afstanden van 5, 10 en 15 kilometer aanbieden.  Ook was er dit jaar weer een wandeltocht voor de sportief wandelaars binnen onze verenigingen.

Vanaf april start het baanseizoen. Elk jaar hebben we verschillende jeugdteams die meedoen aan de regionale competitie. Als tegenprestatie dien je dan als vereniging ook in te schrijven op het organiseren van een competitiewedstrijd. Ondanks dat we ingeschreven hadden op het organiseren van een CD-competitiewedstrijd, was er geen aan ons toegewezen.

De eerste ‘baanwedstrijd’ was daarom de Koningsdag wedstrijd voor basisschoolleerlingen van de Gemeente Gemert-Bakel. Met ruim 100 kinderen hadden we hier een mooie opkomst.

De Open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp blijft toch een van de hoogtepunten voor ons als wedstrijdcommissie. Met deze wedstrijd houden we altijd rekening met het competitieprogramma van de atletiekunie. Dit betekende dat de meerkamp dit jaar tijdens het Pinksterweekend viel. Dat maakte het wel lastig om voldoende juryleden te vinden, maar het is ons dit jaar toch weer gelukt om een succesvol weekend te draaien.

Na een succesvolle avond-3-daagse in 2021, mede door het beperkte aantal beschikbare wedstrijden door corona, besloten we ook in 2022 een avondwedstrijd te organiseren, dit keer in de vorm van een avond-2-daagse. We haalden helaas niet het deelnemersaantal van 2021, maar alle atleten waren tevreden met de wedstrijd.

Na de zomervakantie organiseerden we nog 2 baanwedstrijden; de 6e en afsluitende Athletic Champs wedstrijd voor regio 15 met als middagprogramma de blokmeerkamp voor CD-junioren en de clubkampioenschappen als afsluiting van het baanseizoen.

Tussendoor was er nog de Padualoop met een teleurstellend aantal deelnemers. We hebben afgesproken dat als het aantal deelnemers in 2023 niet aanmerkelijk stijgt dat er geen toekomst meer is voor de Padualoop.

De laatste wedstrijd van het jaar is er ook een waar we erg trots op zijn; de Topvorm Kerstloop.

Met bijna 350 deelnemers was dit na 2 kerstloop-loze jaren weer een mooie basis voor de komende jaren.

Na een pilot tijdens de Nederheide Commanderije cross hebben we in 2022 het chip-tijdregistratiesysteem van Race Result aangeschaft welke we zullen inzetten bij onze weg- en crosswedstrijden en welke we tevens ook verhuren aan andere verenigingen. Dit systeem hebben we reeds ingezet tijdens de Padua- en Kerstloop en heeft HAC Helmond ons systeem al gehuurd voor de Molenvencross. Inmiddels zijn ook andere Limbra-verenigingen geïnteresseerd om tijdens het volgende cross-seizoen ons systeem te huren.

Qua commissie-bezetting zijn er in 2022 geen wijzigingen geweest, onze commissie bestaat nog altijd uit 5 personen.  Juryleden en vrijwilligers blijven van onschatbare waarde voor het organiseren van de wedstrijden. We willen ze via deze weg dan ook weer hartelijk danken voor hun inzet in 2022.

Mochten er vrijwilligers zijn die naast het helpen bij wedstrijden ook meer zouden willen helpen bij de voorbereiding van wedstrijden, informeer dan eens bij een van onze commissieleden of stuur een mailtje naar wedstrijdcommissie@gacgemert.nl.

Namens de wedstrijdcommissie,

Peter van de Ligt.