Pupillen

Atletiek bestaat uit verschillende onderdelen die te verdelen zijn in drie categorieën, namelijk lopen, springen en werpen. Onder leiding van deskundige trainers worden alle beginselen van de atletieksport spelenderwijs aangeleerd. De trainingen worden gehouden op het atletiekterrein van GAC. Van november t/m februari trainen de Mini-,C- B pupillen één keer per week in de gymzaal van Kindcentrum Berglaren. Tijdens de trainingsuren zijn altijd minstens 2 trainers aanwezig.
Kinderen die atletiek graag willen proberen mogen een maand gratis meetrainen. Heb je interesse, meld je dan bij de trainers op een van de betreffende trainingsdagen of mail naar de betreffende hoofdtrainer (zie trainingsinfo).
Om lid te worden kun je het inschrijfformulier invullen.

Vanaf 1 november 2023 tot 1 november 2024 geldt de volgende leeftijdsindeling voor de pupillen:

Geboren in 2017 en later: U8 (mini pupil)

Geboren in 2016:  U9 (C-pupil)

Geboren in 2015: U10 (B-pupil)

Geboren in 2013 en 2014:  U12 (A-pupil)

Athletic Champs
In het zomerseizoen, dat loopt van april t/m september, worden 6 Athletic Champs wedstrijden gehouden. Dit is een onderlinge competitie in onze eigen regio. De andere verenigingen binnen onze regio zijn de atletiekclubs in Oss, Den Bosch, Boxtel, Uden en Vught. Ieder van deze clubs organiseert per jaar 1 Athletic Champs-wedstrijd binnen de competitie.
Tijdens deze competitie zijn de pupillen een ochtend bezig om een aantal onderdelen achter elkaar uit te voeren. Dat wordt gedaan in teamverband van 6 tot 11 kinderen (jongens en meisjes door elkaar), meestal allemaal van onze eigen vereniging. De teams worden bijgestaan door de eigen trainer en een assistent jurylid (een van de ouders). Aan het eind van de zesde wedstrijd worden de prijzen uitgereikt aan de drie beste teams per categorie.

Crossen
In het winterseizoen doen we mee met de Limbra Crossen (Limburg-Brabant). Dat is een reeks van 7 crossen waar wij als club aan meedoen. Een cross is een hardloopwedstrijd, veelal in de bossen, waarbij de kinderen in hun eigen categorie een afstand afleggen van tussen de 900 en de 1500 meter. De afstand kan per categorie en per cross verschillend zijn. Ook hier gaat altijd een trainer mee. Als je van hardlopen houdt is dit een mooie uitdaging!
Ook onze eigen Nederheide Commanderije Cross valt binnen de Limbra Crosscompetitie.

Indoor wedstrijden
Naast de crossen zijn er in de winter een aantal indoorwedstrijden waar we met de pupillen naar toe gaan. Dat zijn wedstrijden in een zaal met soms de opzet als een Athletic Champs wedstrijd, maar soms ook als een individuele wedstrijd. Wij bezoeken 3 indoorwedstrijden, waaronder degene die wij zelf organiseren in de sporthal.

Instuif wedstrijden
Een paar keer per jaar, in het zomerseizoen, organiseren we tijdens onze trainingen een instuifwedstrijd. Dit is een oefenwedstrijd zodat de kinderen een beetje kunnen wennen aan de opzet van een wedstrijd. Per avond staat een tweetal onderdelen op het programma.

Contact:
Neem gerust contact op met onze trainers voor vragen of voor extra informatie:
Sandra Verkampen: sandraverkampen@gacgemert.nl (U8/U9/U10)
Marieke van den Bogaard: mariekevandenbogaard@gacgemert.nl (U12)

De U8/U9/U10 Trainers, vlnr: Boudewijn Quaedvlieg, Sandra Verkampen, Julien Mostard, Tessie van de Ligt, Julia van Heugten. Danique Adriaans en Lidwien Verbakel ontbreken op deze foto.
De U12 Trainers, vlnr: Jesper Pluijm (boven), Marieke van de Bogaard (boven), Sandra Sponselee (onder), Tessie van de Ligt (onder) . Julia van Heugten ontbreekt op deze foto.