Jaarverslag Triathlongroep 2022

In 2022 bestaat onze groep 35 jaar en op 31-12-2022 hebben we 39 leden:
24 triatleten, 9 duatleten, 7 leden club van 30 (1 lid is zowel duatleet als lid van de club van 30).

Coen van Schijndel en Laurens van Herpt zijn vanaf het begin lid.

We hebben dit jaar 3 nieuwe leden mogen verwelkomen: alle 3 triatleet.

Helaas hebben we ook 3 afmeldingen waarvan 1 lid m.i.v. 01-01-2023 dus in 2023 beginnen we met 38 leden.

Vanaf 15 januari mochten we weer gezamenlijk trainen en de kantine mocht vanaf 30 januari weer gebruikt worden. Zwemmen ging ook weer door met de toen geldende Coronaregels van de overheid en Fitland.

Diverse leden hebben aan triathlon-, fiets-, loop- en sportevenementen meegedaan in diverse landen. Hierover hebben diverse stukjes in de krant en op de GAC site gestaan; gecoördineerd door Johan van Eemeren. Johan gaat stoppen als onze PR man en Ties van Schijndel (zoon van Mark van Schijndel) neemt het PR-stokje over.

De volgende clubactiviteiten hebben plaatsgevonden:

  • Clubwedstrijd 26-06; winnaar ¼ triathlon Tom van den Elzen en 1/8 triathlon Bart van Schijndel (georganiseerd door Leon Rooijakkers).
  • De Challenge, dit jaar voor de 16e keer; 6 wedstrijden in de periode van 16-03 tot 23-10 en is gewonnen door Willem van der Krieken (georganiseerd door Hans Vervoort).
  • Op 06-11 hebben we met 2 teams meegedaan aan de Krollenloop in Veghel.

Het vrijwilligerswerk is door onze groep uitgevoerd (gecoördineerd door Ton van Duijnhoven).

Bij Zwemvereniging Hydra hebben we nog steeds 1 uur op vrijdagavond.

Daarnaast huren we als groep 1 zwembaan voor 3 kwartier bij Fitland op dinsdagavond. Johnny Engels maakt de zwemprogramma’s voor vrijdag, Mireille van Schijndel voor dinsdag.

Geen jubilarissen bij onze groep maar bij ZV Hydra hanteren ze jubilarissen per 5 jaar; dit jaar zijn Thijs en Ton van Duijnhoven10 jaar lid en Martijn Geerts 5 jaar.

Laurens is van onze leden het langste lid van ZV Hydra namelijk 41 jaar.

De combinatietraining op zondagochtend is door de leden zelf ingevuld; alleen fietsen, fietsen én lopen of alleen lopen.

De looptrainingen op woensdagavond zijn verzorgd door Richard Dwanna en Mireille van Schijndel. Richard is helaas gestopt met training geven.

De 2 ingevoerde lidmaatschappen m.i.v. 2014, triatleet of duatleet, gelden nog steeds. Als triatleet ben je lid van ZV Hydra en GAC en als duatleet ben je alleen lid van GAC. Hierdoor voorkomen we dat er leden gaan stoppen en hopen we nieuwe leden aan te trekken.

Tevens kan men lid worden van de club van 30: voor diegene die nog betrokken wil blijven bij onze groep.

In 2022 hebben 7 sponsoren ons een warm hart toegedragen, te weten: Adagium bedrijfsoverdrachten, Van den Elzen Zwembaden, Rooijakkers Tweewielers, Geerts Installaties, RD Montage, Flying Kiwi en Oliehandel Jos Maas.

Dankzij deze sponsoren hebben we onze leden dit jaar een mooi wielershirt en -broek kunnen schenken.

Verder willen wij alle Zotters bedanken voor het runnen van de kantine op zondagmorgen.

Op woensdagavond verzorgd Johnny Engels de koffie/thee voor ons.

Namens Triathlongroep Gemert GAC,

Mireille van Schijndel