Jaarverslag Triathlongroep 2021

In 2021 bestaat onze groep 34 jaar en op 31-12-2020 hebben we 38 leden; 23 triatleten, 9 duatleten, 7 Club van 30 (1 lid is zowel duatleet als lid van de Club van 30).

Coen van Schijndel en Laurens van Herpt zijn vanaf het begin lid.

We hebben dit jaar 3 nieuwe leden mogen verwelkomen (allemaal dames); 2 triatleten en 1 triatleet speciaal. Laatstgenoemde dame heeft het Ehlers-Danlos syndroom en wij zijn blij dat zij zich bij onze groep heeft aangesloten.

Dit jaar hebben we één jubilaris te weten Jos van Hees (01-01-1996), hij is reeds tijdens het baanonderhoud gehuldigd omdat onze jaarvergadering niet door kon gaan.

Er hebben, ondanks Corona, toch nog enkele clubactiviteiten kunnen plaatsvinden:

  • Onze clubwedstrijd 27-06 was wegens omstandigheden een testevent; winnaar Tom van den Elzen (georganiseerd door Leon Rooijakkers).
  • De Challenge, dit jaar voor de 15e keer; en deze bestond uiteindelijk uit 5 wedstrijden en is gewonnen door Thijs van Duijnhoven (georganiseerd door Hans Vervoort).
  • Op 07-11 hebben we met 2 teams meegedaan aan de Krollenloop in Veghel.

Diverse leden hebben aan triathlon-, fiets- en loopwedstrijden/events meegedaan.

Hierover hebben diverse stukjes in de krant en op de GAC site gestaan (gecoördineerd door Johan van Eemeren).

Het vrijwilligerswerk is, waar mogelijk, door onze groep uitgevoerd (gecoördineerd door Ton van Duijnhoven).

Bij Zwemvereniging Hydra hebben we nog steeds 1 uur op vrijdagavond.

Daarnaast huren we als groep 1 zwembaan voor 3 kwartier bij Fitland op dinsdagavond. Johnny Engels maakt de zwemprogramma’s voor vrijdag, Mireille van Schijndel voor dinsdag.

Laurens van Herpt is het langste lid van ZV Hydra namelijk 40 jaar.

Vanwege de Coronaregels hebben we meerdere trainingen moeten aanpassen of zijn helemaal niet doorgegaan vanwege sluiting zwembad.

De combinatietraining op zondagochtend is door de leden zelf ingevuld; alleen fietsen, fietsen&lopen of alleen lopen (volgens de Coronaregels).

De looptrainingen op woensdagavond zijn verzorgd door Richard Dwanna en Mireille van Schijndel (volgens de Coronaregels).

Zoals veel leden van GAC hebben we het gezamenlijk bij elkaar komen in de kleedlokalen en kantine voor een kopje koffie/thee na de trainingen op woensdag en zondag gemist tijdens de periode dat het niet kon.

De 2 ingevoerde lidmaatschappen m.i.v. 2014, triatleet of duatleet, gelden nog steeds. Als triatleet ben je lid van ZV Hydra en GAC en als duatleet ben je alleen lid van GAC. Hierdoor voorkomen we dat er leden gaan stoppen en hopen we nieuwe leden aan te trekken.

Tevens kan men lid worden van de Club van 30; voor degene die nog betrokken wil blijven bij de groep.

In 2021 hebben onze sponsoren ons weer een warm hart toegedragen, te weten: Adagium bedrijfsoverdrachten, Van den Elzen Zwembaden, Rooijakkers Tweewielers, Geerts Installaties, RD Montage, Flying Kiwi en Oliehandel Jos Maas. Dankzij deze sponsoren hebben we onze leden dit jaar een mooi winter-wielerjack kunnen schenken.

Verder willen wij alle Zotters bedanken voor het runnen van de kantine op zondagmorgen voor de keren dat de kantine open mocht zijn dit jaar.

Op woensdagavond verzorgd Johnny Engels de koffie/thee voor ons.

Namens Triathlongroep Gemert GAC, Mireille van Schijndel