Jaarverslag Triathlongroep 2020

I

In 2020 bestaat onze groep 33 jaar en op 31-12-2020 hebben we 35 leden; 19 triatleten, 10 duatleten, 7 Club van 30 (1 lid is zowel duatleet als lid van de Club van 30).

We hebben dit jaar 4 nieuwe leden mogen verwelkomen; 1 triatleet, 1 duatleet en 2 Club van 30.

Tevens dit jaar 1 afmelding als lid en 2 wijzigingen namelijk 1 van triatleet naar basislid GAC en 1 van basislid GAC naar duatleet (als de Coronaregels versoepelen wordt hij triatleet).

Dit jaar hebben we 1 jubilaris: John van de Wijngaard (01-01-1995), hij is reeds tijdens onze jaarvergadering van
17-11-2019 gehuldigd.

Er hebben, ondanks Corona, toch nog enkele clubactiviteiten kunnen plaatsvinden:

  • Koppelcross met de Zotters 26-01; winnaars Leon Rooijakkers en Ruud van de Laar.
  • Onze clubwedstrijd 28-06 was wegens omstandigheden vervangen door een Run-Bike-Run; winnaar Tom van den Elzen.
  • De Challenge, dit jaar voor de 14e keer; deze bestond uiteindelijk uit 5 wedstrijden en is gewonnen door Mark van Schijndel.

Diverse leden hebben aan triathlon-, fiets- en loopwedstrijden meegedaan.

Hierover hebben diverse stukjes in de krant gestaan (en op de GAC site). Tevens is er aandacht besteed aan
ons 33-jarig bestaan.

Het vrijwilligerswerk is dit jaar anders verlopen i.v.m. de Coronaregels.

Bij Zwemvereniging Hydra hebben we nog steeds 1 uur op vrijdagavond. Daarnaast huren we als groep een zwembaan voor 3 kwartier bij Fitland op dinsdagavond. Johnny Engels maakt de zwemprogramma’s voor de vrijdag, Mireille van Schijndel voor de dinsdag.

Laurens van Herpt is het langste lid van ZV Hydra namelijk 39 jaar.

Vanwege de Coronaregels hebben we veel trainingen moeten aanpassen (maximaal 4 personen in 1 baan) of zijn helemaal niet doorgegaan vanwege sluiting zwembad.

De combinatietraining op zondagochtend is door de leden zelf ingevuld; alleen fietsen, fietsen en lopen of alleen lopen (volgens de Coronaregels).

De looptraining op woensdagavond is verzorgd door Richard Dwanna en Mireille van Schijndel (volgens de Coronaregels).

Zoals veel leden van GAC missen we het gezamenlijk bij elkaar komen in de kleedlokalen en kantine voor een kopje koffie/thee na de trainingen op woensdag en zondag.

De 2 ingevoerde lidmaatschappen m.i.v. 2014, triatleet of duatleet, gelden nog steeds. Als triatleet ben je lid van ZV Hydra en GAC en als duatleet ben je alleen lid van GAC. Hierdoor voorkomen we dat er leden gaan stoppen en hopen we nieuwe leden aan te trekken.

Tevens kan men lid worden van de Club van 30; voor degene die nog betrokken wil blijven bij de groep.

In 2020 hebben 7 sponsoren ons een warm hart toegedragen, te weten: Adagium bedrijfsoverdrachten, Van den Elzen Zwembaden, Rooijakkers Tweewielers, Geerts Installaties, RD Montage, Oliehandel Jos Maas en Flying Kiwi.

Verder willen wij alle Zotters bedanken voor het runnen van de kantine op zondagmorgen voor de keren dat de kantine nog open mocht zijn dit jaar.

Namens Triathlongroep Gemert GAC,

Mireille van Schijndel