Jaarverslag Triathlongroep 2023

In 2023 bestaat onze groep 36 jaar en op 26-11-2023 hebben we 40 leden; 22 triatleten, 11 duatleten, 7 Club van 30 (1 lid is zowel duatleet als lid van de Club van 30). Coen van Schijndel en Laurens van Herpt zijn vanaf het begin lid. We hebben dit jaar 2 nieuwe leden mogen verwelkomen; 1 duatleet en 1 Club van 30. Helaas hebben we ook 1 afmelding als triatleet m.i.v. 01-01-2024 dus in 2024 beginnen we met 39 leden.

Diverse leden hebben aan triathlon-, fiets-, loop- en sportevenementen meegedaan in diverse landen. Hierover hebben diverse stukjes in de krant en op de GAC site gestaan; geschreven door Ties van Schijndel met Johan van Eemeren als feedback.

De volgende clubactiviteiten hebben plaatsgevonden: – Clubwedstrijd 25-06; dit jaar werd voor de 5e maal gestreden om de Bennie Smits Bokaal op een nieuwe locatie namelijk in/bij de Rooije Plas in Handel. De organisatie was in handen van Leon Rooijakkers. Winnaar ¼ triathlon Tom van den Elzen en 1/8 triathlon Mark van Schijndel. – De Challenge, dit jaar voor de 17e keer; 8 wedstrijden in de periode van 17-03 t/m 01-11 en is gewonnen door Thijs van Duijnhoven. De organisatie was wederom in handen van door Hans Vervoort. – Op 05-11 hebben we met 1 team meegedaan aan de Krollenloop in Veghel.

Het vrijwilligerswerk is door onze groep uitgevoerd (gecoördineerd door Ton van Duijnhoven).

Bij Zwemvereniging Hydra hebben we nog steeds 1 uur op vrijdagavond. Daarnaast huren we als groep 1 zwembaan voor 3 kwartier bij Fitland op dinsdagavond. Johnny Engels maakt de zwemprogramma’s voor vrijdag, Mireille van Schijndel voor dinsdag.

Jubilarissen bij onze groep: Ton/Mireille 35 jaar, JosA/Johnny/Peter 30 jaar, Mark/Janny 20 jaar, Thijs 10 jaar en Dirkjan/TomEL/Willem/Wilco 5 jaar.

Jubilarissen ZV Hydra: Johnny/Mireille 35 jaar, JosA/Peter 30 jaar, Mark 20 jaar, Willem 5 jaar. Laurens is van onze leden het langste lid van ZV Hydra namelijk 41 jaar.

De combinatietraining op zondagochtend is door de leden zelf ingevuld; alleen fietsen, fietsen&lopen of alleen lopen.

De warming-up bij de looptrainingen op woensdagavond zijn verzorgd door Leon Rooijakkers en Mireille van Schijndel.

De 2 ingevoerde lidmaatschappen m.i.v. 2014, triatleet of duatleet, gelden nog steeds. Als triatleet ben je lid van ZV Hydra en GAC en als duatleet ben je alleen lid van GAC. Hierdoor voorkomen we dat er leden gaan stoppen en hopen we nieuwe leden aan te trekken. Tevens kan men lid worden van de Club van 30; voor degene die nog betrokken wil blijven bij onze groep.

In 2023 hebben 8 sponsoren ons een warm hart toegedragen, te weten: Adagium bedrijfsoverdrachten, Van den Elzen Zwembaden, Rooijakkers Tweewielers, E-bikeaccu, Geerts Installaties, RD Montage, Flying Kiwi en Oliehandel Jos Maas. Dankzij deze sponsoren hebben we onze leden dit jaar een mooi loopshirt kunnen schenken.

Verder willen wij alle Zotters bedanken voor het runnen van de kantine op zondagmorgen. Op woensdagavond zorgt Johnny Engels voor de koffie/thee voor ons. Namens Triathlongroep Gemert GAC, Mireille van Schijndel