Jaarverslag Technische commissie 2022

Wijzigingen in trainerscorps

Nieuwe (assistent)trainers in 2022: Mini-BC pupillen: Boudewijn Quaedvlieg, Julia van Heugten, Tessie van de Ligt, Julien Mostard, Danique Adriaans, Marieke van den Bogaard.

A-Pupillen: Sandra Sponselee, Erik Nooijen, Marieke van Schijndel

D-Junioren: Marlous Hurkens

Trimgroepen: Thom van Dinther, Nanda van Raam

Gestopt: Jan van Ansem, Georgy Sinelshchikov, Linda van Schijndel

Nog niet eerder hebben wij in zo’n korte periode zoveel nieuwe trainers mogen verwelkomen, middels trainingsbegeleiding en interne (bij)scholingen worden de trainers begeleid.

Cursussen

In 2022 hebben de volgende personen de cursus assistent trainer loopgroepen niveau 2 gevolgd en afgerond: Mart Jaspers, Melissa Bevers, Marc van Asten en Nanda van Raam.

Deze nieuwe assistenten zijn (nog) niet direct aan de slag gegaan bij een trainingsgroep, maar naar verwachting zullen enkelen dit wel (als inval) gaan doen bij de loop en/of wandelgroepen.

Inge Nijhoving is geslaagd voor de cursus Looptrainer niveau 3, zij gaat in 2023 aan de slag bij de lopersgroep als trainster.

Verder is Sonja Kluijtmans begonnen aan de Basis Baanatletiektrainer niveau 3, nadat zij van de pupillen naar de D-junioren is gegaan.

Gemeentelijk compliment voor Jan van Ansem

Toch even speciale aandacht voor Jan van Ansem, die als mede oprichter van de club, gestopt is met training geven, Maar liefst 58 jaar heeft hij training gegeven aan diverse groepen binnen de club en de laatste jaren aan de donderdagochtend groep. Uit handen van de wethouder heeft Jan het Gemeentelijk Compliment mogen ontvangen en namens de technische commissie en alle trainers bedanken wij Jan voor al die jaren trouwe inzet als trainer.

Covid-19

Begin 2022 was het dan eindelijk zover, de laatste lockdowns zijn van de baan en alle trainingen kunnen weer normaal plaatsvinden. Een lange periode die de nodige flexibiliteit heeft gevergd van de trainers en de atleten kunnen we (hopelijk) hierbij afsluiten.

Competities

In 2022 zijn de wedstrijden weer rustig aan op gang gekomen. Het vol krijgen van de competitieploegen was erg lastig, doordat de meesten toch al twee jaar geen wedstrijden meer hebben gedaan en de motivatie daardoor ook wat lager was.

Met de D-junioren hebben we een jongens en een meisjesploeg gehad, en ook de Senioren mannen waren redelijk compleet als ploeg. De senioren dames  waren wel ingeschreven, maar hier bleek uiteindelijk toch geen animo voor te zijn, waarschijnlijk dat deze ploeg komend jaar niet wordt ingeschreven. Ook bij de C-junioren was er geen ploeg, maar dat zal waarschijnlijk in 2023 wel weer het geval zijn.

Trainingsweekenden

Met de naweeën van corona zijn er geen volwaardige trainingsweekenden georganiseerd voor de lopers en voor de jeugd. De loopgroepen hebben wel een alternatief trainingsweekend gehad in de eigen omgeving. Hopelijk kan dit komende jaren weer normaal plaatsvinden.

Namens de Technische Commissie

Martijn Kluijtmans