Jaarverslag PR Commissie 2022

De PR Commissie verzorgt de interne en externe communicatie van GAC. We zorgen ervoor dat we actief communiceren over sportprestaties van onze leden, de activiteiten/evenementen en de ontwikkelingen binnen GAC en op onze atletiekbaan. Dat doen we o.a. via de website, via de sociale media (Facebook, Instagram en twitter), door aanwezigheid op Gemert Mert en door berichten in het Gemerts Nieuwsblad.

We zijn hierbij o.a. afhankelijk van de inbreng en informatie van trainers, leden en het bestuur van GAC.

Website
De PR commissie zorgt voor invulling en aanpassingen op de website zoals bijvoorbeeld wedstrijdverslagen, aankondigingen evenementen en wedstrijden, Corona-updates in 2022.

Social Media
Op het Facebook-, Instagram en Twitteraccount van GAC wordt de actuele informatie inzake wedstrijden, Corona etc. geplaatst, aangevuld met landelijke atletiek-nieuwsfeiten.

Het aantal volgers groeit nog steeds. We hebben inmiddels bijna 550 volgers op Facebook en 630 op Instagram.

Gemerts Nieuwsblad
De verslagen en aankondigingen van wedstrijden worden met regelmaat verstuurd naar het Gemerts Nieuwsblad voor plaatsing.

Sponsoring
-In december 2022 zijn de huidige sponsoren, zoals ieder jaar, bezocht en verrast met een geschenkje wat zeer op prijs werd gesteld. Het budget was dit jaar hoger: De opening van de baan en de festiviteiten rondom het 60jarig bestaan gingen niet door. Er was dus geen mogelijkheid om sponsoren uit te nodigen en te bedanken.
-Ook hebben we dit jaar wederom als GAC meegedaan aan de actie voor verenigingen van de Rabobank: Rabo Clubsupport. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd: € € 1.070,65.
-Trackreg en Activus hebben besloten in 2023 geen sponsor meer te zijn en het reclamebord van Bavaria is in overleg weggehaald. Deze komt niet meer terug.

Er is een éénmalig sponsorbedrag binnengekomen van Jan Overeem (Nederheide) als bijdrage voor de Nederheide Commanderije bosloop in 2023.

Gemert Mert
Samen met enkele andere verenigingen (GLTV, BC Gemert, Gemertse Watervrienden, HV Tremeg en JJCG) uit Gemert hebben we in september aan de jaarmarkt (Gemert Mert) meegedaan. Voor het eerst dit jaar is door de organisatie gekozen voor een nieuwe opzet. De deelnemende verenigingen stonden bij elkaar op het nieuwe Sportplein en hebben samen gekozen voor een opzet waarbij kinderen bij bezoek en deelname aan een activiteit bij deze vereniging een stempel kregen. Een volle stempelkaart leverde een attentie op. Het Sportplein is goed bezocht, echter behoeft een evaluatie voor de volgende keer.

Gemert City Run

De PR commissie heeft zich aangesloten bij de PR Commissie van de Gemert City Run die op 9 juli gehouden is. De werkzaamheden bestonden uit alle uitingen (oa sociale media) vóór, tijdens en achteraf het succesvolle loop-evenement.

Namens de PR Commissie
Jackelien van der Avoort en Beppy van Esch