Jaarverslag evenementencommissie 2019

Zoals elk jaar begon het jaar voor de evenementencommissie met het verzorgen van de nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een hapje en drankje werd er teruggekeken op het jaar 2018 en alvast vooruit gekeken naar 2019.

Daarna volgt al snel de carnavalsavond. Ook dit jaar weer een gezellige avond waarbij altijd erg veel kinderen deelnemen. Iedereen was weer prachtig verkleed en er werd flink gehost en gedanst in een mooi versierde kantine.

Gedurende het jaar hebben we verschillende uitjes georganiseerd voor elke groep. Dit jaar zijn de mini b-c pupillen naar het Oertijdmuseum geweest. Hier hebben ze allerlei leuke opdrachten gemaakt. Het was een geslaagde middag met een goede opkomst.

De a pupillen hebben dit jaar in twee groepen tegen elkaar gestreden met paintballen. Een erg leuke middag waarbij er goed werd samengewerkt in de teams om zo de vlag te kunnen veroveren. We sloten de middag af en lekkere pannenkoeken. Van al dat rennen en schieten had iedereen honger gekregen.

Het uitje van de CD junioren heeft dit jaar weer plaatsgevonden. Gelukkig was er dit jaar een goede opkomst en zijn ze gezellig met z’n alle gaan bowlen. Er flink gestreden voor de winst. Als afsluiting hebben ze gezamenlijk frietjes gegeten.

De AB junioren en senioren zijn naar Outdoor Laarbeek geweest en hebben daar verschillende opdrachten op hoogte moeten uitvoeren. Er werd in hoge palen geklommen over hoge balken gelopen, wat toch wel spannend was op die grote hoogte.

Naast de activiteiten voor de groepen vinden er elk jaar nog andere evenementen plaats. Zo werd ook dit jaar de ouder kind wedstrijd georganiseerd. Er wordt hard gestreden voor de wisselbeker. Zoals altijd ook dit jaar weer een grote opkomst wat de wedstrijd erg leuk maakt.

Voor het eerst hebben we dit jaar een avond van gac georganiseerd. De kinderen verzamelde zich in twee groepen op de baan voor de start van een vossenjacht. Tussendoor kon iedereen genieten van een lekker broodje hamburger.

Er werd een tocht gewandeld door Gemert. Onderweg waren er verschillende ‘vossen’ die gezocht moesten worden. Van zwerver, tuinman, hardloper, serveerster, oma op een bankje tot ramenwasser. Ze werden allemaal gevonden.

Op 9 november stond de jaarlijkse feestavond op het programma. Zoals gebruikelijke werden tijdens deze avond de jubilarissen en kampioenen gehuldigd en werd de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Onder het genot van een hapje en een drankje is dit altijd een geslaagde en gezellige avond.

Het jaar voor ons werd afgesloten met de jaarlijkse filmavond. Ook hier altijd weer een goede opkomst. De kinderen hebben aandachtig met wat lekkers naar de film gekeken.

De evenementencommissie houdt zich in het jaar 2020 wat op de achtergrond. In verband met het jubileumjaar worden er andere activiteiten georganiseerd voor de jeugd door de jubileumcommissie. Wij kijken uit om er een spetterend jubileum jaar van te gaan maken!

Namens de evenementencommissie, Lieke van Gemert