Jaarverslag Evenementencommissie 2023

Het jaar 2023 was voor de evenementencommissie weer een geslaagd jaar, vol met uitjes en activiteiten. Gelukkig konden het jaar 2023 starten met een gezellige nieuwjaarsreceptie. Er werd teruggekeken het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar wat 2023 zou gaan brengen.

Na een paar jaar van afwezigheid konden we weer een gezellige carnavalsavond houden. In de mooiste outfits werd er gedanst en gehost. Altijd weer een leuke avond voor de jeugd.

Verspreid over het jaar heeft er voor elke jeugdgroep een activiteit plaatsgevonden. De jongste atleten zijn naar Hemelrijk geweest. Een leuke dag met volop zonneschijn.

De a pupillen hebben hun kunsten kunnen laten zien bij jumbsquare. Deze atleten kunnen niet alleen hardlopen, maar zijn ook erg goed in trampoline springen. De dag werd afgesloten met het eten van frietjes.

De CD junioren hebben laten zien geen hoogtevrees te hebben. Zonder angst legden iedereen het hoogte parcours af en lieten ze zien goed te kunnen klimmen. De zip line was erg populair.

De AB junioren en senioren werden in drie groepen verdeeld en opgesloten in een kamer. Wie lukte het om binnen een uur te ontsnappen? Op creatieve wijze werden de puzzels en raadsels opgelost en kon iedereen binnen het uur de escaperoom oplossen. Deze dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Leuk om te zien dat de uitjes goed bezocht worden en er altijd weer een groot aantal atleten meegaat.

Ook dit jaar werd de avond van GAC georganiseerd. Met een wat kleiner aantal deelnemers was het toch een geslaagde avond. Er werden leuke spellen gedaan. Er werd onderling flink gestreden om de meeste punten te behalen.

Aangezien er een aantal jaar geen jeugdweekend meer is geweest wilden we als evenementencommissie graag een wat groter uitje organiseren voor de jeugd. Het idee lag helemaal klaar om met z’n alle naar Toverland te gaan. Met ontzettend veel aanmeldingen kon de dag niet meer stuk. Helaas verliep de communicatie met Toverland stroef waardoor dit uitje niet door kon gaan. Na uitgebreid overleg is er besloten om dit te annuleren en een alternatief te zoeken. Met bijna zestig kinderen zijn we naar een groot klimbos gegaan in Veldhoven. Voor de jongste en kleinste kinderen was er een speciaal kleiner parcours gemaakt. Hier lieten ze zien niet bang te zijn en alles gemakkelijk te doorstaan. De grotere atleten konden kiezen uit meerdere routes. De ene net wat hoger en langer dan de andere route. De dag werd afgesloten met het eten van frietjes in de kantine. Ondanks de alternatieve activiteit was een zeer geslaagde dag en heeft iedereen genoten.

Dan komen we alweer richting het einde van 2023. Op 4 november vond de jaarlijkse feestavond plaats. Altijd weer een gezellige avond. In het thema Ierland werd de kantine mooi versierd. Onder het genot van een hapje en een drankje is dit altijd weer een gezellige avond met een goede opkomst.

Midden november was er post voor de pupillen. De sint wilde graag weten of er twee pieten mochten mee trainen om nog wat ervaring op te doen. De pupillen hebben de pieten goed geholpen en klaargestoomd voor pakjesavond.

Het jaar werd voor ons afgesloten met een schaatsuitje bij het Boerenbondsmuseum. Ook weer een erg grote opkomst. Na het schaatsen werden er nog spelletjes gedaan en geknutseld in de kantine.

Na ruim tien jaar heb ik besloten om te stoppen als voorzitter van evenementencommissie. Bart Manders gaat deze taak overnemen, wat hij vast en zeker goed gaat doen. Op naar 2024!

Namens de evenementencommissie, Lieke van Gemert