Corona maatregelen!

Update 14-08-2020

Beste leden,

Het is inmiddels alweer ruim vijf maanden geleden dat ik jullie voor het eerst informeerde over het Coronavirus en wat dit betekent voor G.A.C. Helaas is het virus nog steeds niet volledig onder controle waardoor we voorzichtig moeten blijven in ons handelen.
Via deze update wil ik jullie op de hoogte brengen van zaken die daarom de komende periode niet door kunnen gaan maar ook over evenementen die we wel weer voornemens zijn te organiseren.

Helaas hebben we moeten besluiten dat de festiviteiten rondom het jubileumjaar niet door kunnen gaan dit jaar. Het goede nieuws is dat deze verzet zijn naar 2021 in de hoop dat we alsnog onze 60e verjaardag passend kunnen vieren. Daar worden jullie te zijner tijd over geïnformeerd.
Voor nu betekent dit dat de feestmiddag-en-avond maar ook de Bouwgroep van Schijndel Molenbroektrimloop en de Padualoop niet door zullen gaan.

Gelukkig hebben onze vrijwilligers met de nodige aanpassingen wel een mogelijkheid gevonden om de blokmeerkamp op 29 augustus en de clubkampioenschappen op 3 oktober te organiseren. Vooralsnog staat ook de Topvorm Kerstloop op de agenda maar daarover volgt later een definitieve beslissing. Naast de genoemde wedstrijden bekijkt de evenementencommissie ook de mogelijkheden om Corona-proof wat leuks te organiseren voor onze jeugd. Ook is het bestuur bezig om de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering te organiseren. Hierover volgt ook binnenkort meer informatie.

Afsluitend wil ik jullie allemaal meegeven dat we alert moeten blijven met zijn allen. Geef elkaar de ruimte op en rond onze baan. Ben verstandig en houdt rekening met elkaar. Hopelijk kunnen we elkaar op deze manier blijven treffen bij onze mooie vereniging.
Voor diegene die nog vakantie hebben: een hele fijne vakantie gewenst en voor allen, tot snel!

Vriendelijke groeten,
namens het bestuur

Dennis van Esch , Voorzitter G.A.C. Gemert

Update 30-06-2020

Beste leden,
Zoals jullie waarschijnlijk vernomen hebben krijgt men in Nederland het coronavirus steeds meer onder controle. Daardoor zijn er per 1 juli weer een aantal versoepelingen in de maatregelen mogelijk. Daar zijn we erg blij mee, want dat betekent dat we o.a. weer gebruik kunnen maken van onze kantine en kleedlokalen.
Naast het sportieve staat GAC Gemert ook bekend als een gezellige vereniging met de kantine als thuishonk. Ik ben daarom blij te melden dat wij deze vanaf  aanstaande donderdag 2 juli zullen heropenen.Om het gebruik voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk te maken hebben we een aantal beknopte regels opgesteld. Deze vind je in de de regels hieronder. Neem deze goed door voordat je naar de kantine komt.Tot slot, we wensen jullie vooral veel plezier.
Respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte.
Blijf gezond!Vriendelijke groeten,
Namens het bestuur
Dennis van Esch, Voorzitter GAC Gemert

Heropening kantine en kleedlokalen GAC Gemert

Vanzelfsprekend gelden ook in de kantine en kleedlokalen de algemene gezondheidsrichtlijnen. Dus heb je klachten, blijf je nog even thuis. Ook wanneer je een huisgenoot hebt met corona, blijf je nog even thuis. Mocht dit niet van toepassing zijn voor jou, dan ben je van harte welkom in onze kantine/terras en kleedlokalen.
Natuurlijk blijven we te allen tijde 1,5m afstand van elkaar houden.
Om ervoor te zorgen dat we op een prettige en veilige manier gebruik kunnen maken van de faciliteiten hebben we een aantal beknopte regels opgesteld.

Kantine
De kantine en het terras zijn opnieuw ingedeeld zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen zitten op 1,5m afstand van elkaar.

De regels zijn:

  • We maken enkel gebruik van zitplaatsen, dus blijf niet bij een tafel staan en blijf niet aan de bar hangen.
  • Het is niet toegestaan om de tafels en stoelen te verplaatsen.
  • Helaas hebben we niet onbeperkt zitplaatsen. Wanneer alle stoelen bezet zijn verzoeken we je om naar huis te gaan.
  • Je bestelling wordt aan de tafel opgenomen en deze wordt uitgeserveerd op een aparte tafel waarvandaan je deze dan zelf kunt ophalen. Hierdoor ontstaan er geen wachtrijen aan de bar.
  • Je betaalt zoveel mogelijk met de PIN. Mocht dit niet mogelijk zijn, is enkel gepast betalen mogelijk.
  • Je maakt bij vertrek je tafel zelf leeg. Je zet hierbij de lege glazen/kopjes/flesjes op een aparte tafel en maakt de tafel en stoelen schoon met de daarvoor bestemde middelen. Vele handen maken licht werk!

Toilet en kleedruimte
Ook de kleedruimtes en toiletten mogen weer in gebruik genomen worden. Echter zijn deze ruimtes niet al te groot, waardoor er maar een maximaal aantal personen is toegestaan.

De regels zijn:

  • Maximaal 5 personen per kleedlokaal
  • Maximaal 3 personen tegelijkertijd douchen, waarbij we willen vragen om zoveel mogelijk thuis te douchen om lange wachtrijen te voorkomen
  • Maximaal 1 persoon tegelijkertijd op het urinoir

We begrijpen dat bovenstaande regels een bezoek aan de kantine/kleedlokalen wat minder vrij maakt. Wanneer we ieders ruimte respecteren en elkaar de ruimte geven kunnen we er toch een fijne tijd van maken. Dus geniet er vooral van!

 

UPDATE: 09-05-2020

Aangepaste richtlijnen trainingen i.v.m. corona

Vanaf maandag 11 mei is het weer toegestaan om buiten te sporten in groepsverband, maar wel volgens enkele hygiëne regels, opgelegd door het NOC/NSF volgens de richtlijnen van het RIVM.

Middels dit documenten geven wij u zo duidelijk mogelijk inzicht in de nieuwe regels die voorlopig gelden bij GAC Gemert. Neem deze aub nauwkeurig door, zodat alles zo ordelijk mogelijk verloopt.
Algemene veiligheids en hygiëneregels

1. Ten eerste gelden de veiligheids- en hygiëneregels die voor iedereen gelden. Deze vind je hier, lees deze ook aandachtig door.  Daarin staan de algemene regels, dus ook dat alleen gezonde atleten naar de training mogen komen.
2. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar de training.
3. Atleten komen door de eerste poort naar binnen (met het bord Welkom bij GAC), ouders van kinderen gebruiken de parkeerplaats als kiss + ride en komen NIET op de atletiekbaan.
4. Iedere groep heeft op het atletiekveld een eigen plaats waar je jassen en drinkbidons kunt laten.
5. Daar staat desinfectiemiddel en iedereen wast daarmee voor start van de training zijn handen.
6. Alle atleten (vanaf 13 jaar) en ook de trainers houden ten alle tijden anderhalve meter afstand van elkaar. Er is extra toezicht op het veld om te controleren dat dit ook gedaan wordt.
7. Tijdens de trainingen worden er geen materialen met elkaar gedeeld. De trainer plaatst alle benodigde materialen en ruimt deze na afloop ook weer op en maakt ze schoon.
8. De kantine en de kleedkamers zijn gesloten. De toiletten zijn geopend, maar wij vragen u dringend om hier zo min mogelijk gebruik van te maken. Ga voor de training thuis nog even naar het toilet en neem een eigen bidon mee als u wat wilt drinken tijdens de training.
9. Na de training verlaat je door de achterste poort het veld.

Deze regels staan ook overzichtelijk in de voorzorgsmaatregelen van het NOC/NSF

Om de toestroom beheersbaar te maken zijn enkele trainingstijden gewijzigd (ongeveer 15 minuten eerder of later).
De trainingstijden die gelden per maandag 11 mei zijn als volgt:

Trainingstijden op de baan vanaf 11 mei 2020
De locatie achter de groep verwijst naar de plek om je jas neer te leggen, zie verderop in deze tekst.
Maandag
18.30 – 19.30u mini + BC-pupillen Tent 1 (deel A)
18.30 – 19.30u A-pupillen Tent 2 (deel A)
19.00 – 20.15u C-junioren Tent 1 (deel B)
19.15 – 20:45u Trimmers (Henny) Tent 2 (deel B)
19.30 – 21.00u AB-junioren/Senioren Afdak kantine

Dinsdag
09.15 – 10:30u Trimmers (Miriam) Tent 1
19:00 – 20:15u Sportief wandelen Tent 1
19:15 – 20:45u Loopgroep (Henny) Afdak kantine

Woensdag
18.15 – 19.15u D-junioren Tent 2 (deel B)
18.30 – 19.30u mini + BC pupillen Tent 1 (deel A)
19.00 – 20.15u C-junioren Tent 1 (deel B)
19.15 – 20:30u Triatlon Tent 2 (deel A)
19.30 – 21.00u AB-junioren/Senioren Afdak kantine

Donderdag
09.15 – 10:30u Trimmers (Jan) Tent 2 (deel B)
09:00 – 10:00u Sportief wandelen (groep A) Tent 1
10:15 – 11:15u Sportief wandelen (groep B) Tent 1
18.30 – 19.30u A-pupillen Tent 2 (deel A)
19.00 – 20:30u Trimmers (Miriam) Tent 1
19.30 – 21.00u AB-junioren/Senioren Afdak kantine

Zaterdag
08:45 – 10:00u Trimmers (Hilde/Tracey) Tent 1
09.00 – 10.30u D-junioren Tent 2 (deel B)
09.30 – 11.00u Loopgroep (Henny) Afdak kantine

Zondag
10:30 – 11:30u Zotters Afdak kantine

Locatie voor jassen/bidons
De kleedlokalen zijn gesloten dus je moet in trainingskleding naar de baan komen, omkleden is niet mogelijk. Voor iedere groep hebben we een locatie gereserveerd waar je je jassen droog neer kunt leggen. We gebruiken hiervoor enkele tenten en het afdak bij de kantine. Deze ruimtes zijn alleen bedoeld om wat kleding neer te leggen, hier kan niet geschuild worden voor regen. Neem zo min mogelijk spullen mee, want de ruimte is beperkt.

Tent 1 (bij binnenkomst meteen rechts)
Deel A
– Mini BC pupillen
Deel B
– C-Junioren
Hele tent
– Sportief wandelaars
– Trimmers dinsdagochtend (Miriam)
– Trimmers donderdagavond (Miriam)
– Trimmers (mooi weer lopers) zaterdagochtend

Tent 2 (bij binnenkomst meteen links)
Deel A
– Pupillen A
– Triatlon
Deel B
– D- junioren
– Trimmers maandag (Henny)
– Trimmers donderdagochtend (Jan)

Afdak kantine (aan de voorzijde)
– AB-junioren en Senioren
– Loopgroep zaterdag (Henny)
– Zotters (zondag)

Update: 25-04-2020
Beste leden,
Afgelopen dinsdagavond heeft de overheid ons geïnformeerd over de verlenging van de maatregelen na 28 april, maar onder andere ook over de versoepelde maatregelen om onze jeugd weer te laten trainen op de atletiekaccommodaties. In deze e-mail wil ik jullie kort op de hoogte brengen wat het nieuws van dinsdag betekent voor GAC Gemert.
Geleidelijk starten sporten van kinderen en jongeren.
Vanaf 29 april krijgen kinderen en jongeren weer meer ruimte om georganiseerde buitensport te beoefenen. Fantastisch nieuws waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan. Dit gebeurt enkel binnen de ‘poorten’ van de buitensportverenigingen en onder begeleiding van trainers en vrijwilligers die de maatregelen vanuit de overheid en de gemeente in acht nemen. Voor GAC betekent dit dat de trainingen van onze pupillen en junioren de komende weken weer opgestart zullen worden. Ik wil hierbij vermelden dat er goed nagedacht wordt over de manier waarop dit op een veilige manier kan met behulp van de Atletiekunie, de gemeente en het protocol verantwoord sporten van NOCNSF. De trainers zullen de groepen deze week verder informeren over wat dit betekent voor hen.
Verlenging geldende maatregelen.
Helaas betekent dit niet dat iedereen weer kan komen trainen. Voor iedereen ouder dan 18 jaar zijn de maatregelen verlengd. Natuurlijk volgen wij ook hierin de rijksoverheid en het RIVM. We begrijpen dat het geduld van de volwassen leden op deze manier op de proef gesteld wordt, maar ook hier geldt het motto: ‘Hou vol!’
Naast deze maatregel zullen de kantine en kleedlokalen ook dicht blijven als gevolg van de maatregelen.
Verlenging verbod op evenementen.
Het verbod op evenementen is tevens verlengd tot 1 september. Dit betekent concreet voor GAC dat de jaarlijkse rommelmarkt, welke gepland stond in augustus, dit jaar geen doorgang zal vinden.
Voor de overige festiviteiten die dit jaar gepland stonden rondom het 60 jaar bestaan van de vereniging heeft de ‘commissie 2020’ een nieuw programma samengesteld. De data zijn al te vinden in de agenda van onze website. Meer informatie volgt hierover later nog. Natuurlijk is dit alles onder voorbehoud van de ontwikkelingen.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, stel ze gerust. Het bestuur staat voor jullie klaar.
Afsluitend hoop ik dat iedereen in goede gezondheid verkeert. Denk goed aan jezelf en aan je familie en vrienden. Hopelijk treffen we elkaar snel weer bij de vereniging.
Vriendelijke groeten,
Namens het bestuur
Dennis van Esch, Voorzitter GAC Gemert

Update: 24-03-2020.
Beste leden,
Allereerst hoop ik van harte dat iedereen van onze vereniging in goede gezondheid verkeert. In deze bizarre tijd is de gezondheid van jezelf, je familie en vrienden het allerbelangrijkst.
Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen zijn de maatregelen omtrent de bestrijding van het corona-virus wederom aangescherpt en verlengd. Via deze weg willen we jullie informeren wat dat betekent voor de activiteiten bij GAC.

Doordat het verbod op evenementen en bijeenkomsten is verlengd tot 1 juni, zullen een aantal van onze geplande evenementen geen doorgang kunnen vinden in april en mei.
Het betreft de Algemene Ledenvergadering van 8 april, de festiviteiten omtrent het 60-jarig bestaan in het weekend van 22 & 23 mei en de Open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp van 30 & 31 mei. De opening van de baan en de Molenbroekloop op 5 april waren al eerder afgelast.
We zullen jullie op een later tijdstip informeren over de eventuele doorgang van de evenementen op een ander moment.
Naast het verbod op evenementen blijven sportverenigingen tot en met 6 april gesloten en mogelijk wordt deze maatregel verlengd. GAC volgt hierin de richtlijnen en wij zullen jullie blijven informeren.

Daarnaast wil ik jullie via deze weg informeren dat wij als bestuur achteraf zullen bekijken, bij normalisatie van de richtlijnen van de sociale omgang, of en op welke wijze financiële compensatie van de leden wenselijk en mogelijk is. Wanneer de situatie achter de rug is kunnen we hierin goede keuzes maken en besparen we ons nu onnodig werk. We hopen daarin op jullie begrip.

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, stel ze gerust. Het bestuur staat voor jullie klaar.
Voor nu rest mij te zeggen, let goed op jezelf en de mensen om je heen en hopelijk zien wij elkaar snel weer in goede gezondheid!
Vriendelijke groeten,
namens het bestuur
Dennis van Esch, Voorzitter GAC Gemert

Update: 20-03-2020.
De algemene ledenvergadering op 8 april zal tot nader order worden uitgesteld i.v.m. het Coronavirus.

Update: 15-03-2020.
Er zijn op 15-3-2020 nieuwe landelijke maatregelen omtrent het coronavirus afgekondigd. Tevens heeft het NOC*NSF besloten dat sportclubs alle faciliteiten sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Naar aanleiding van deze berichten heeft het bestuur van GAC besloten om de Bouwgroep van Schijndel Molenbroektrimloop en baanwedstrijd van 5 april a.s., waarbij ook de officiële opening van onze nieuwe atletiekbaan plaats zou vinden uit te stellen.De activiteiten en festiviteiten worden uitgesteld tot nader order. GAC laat zo snel als mogelijk een nieuwe datum weten.

Update: 13-03-2020.
De meesten van jullie zullen inmiddels via de media het laatste nieuws vwb het corona virus wel vernomen hebben.
Zoals je in het laatste bericht hebt gelezen volgt GAC de richtlijnen van het RIVM en NOC NSF.
Het bestuur van GAC heeft daarom dan ook besloten om de eerder afgekondigde maatregelen te verlengen tot en met 31 maart.
Dit houd dan tevens in dat de clubcross op 22 maart niet door zal gaan.
Vwb de activiteiten rond de opening van de baan op 5 april moeten we nog een beslissing nemen inclusief de sportactiviteiten die hier bij horen.
We houden jullie op de hoogte.

Beste GAC-leden,
GAC volgt de informatie en de richtlijnen van het RIVM.
Alle trainingen van deze week gaan daarom niet door i.v.m. nieuwe maatregelen rondom dit Coronavirus in Brabant. In deze maatregel wordt een oproep gedaan om de komende 7 dagen geen nieuwe sociale contacten op te doen en thuis te blijven als het kan. Van ons allen wordt inzet gevraagd om verspreiding van besmetting tegen te gaan. Wij willen hier graag gehoor aan geven en zullen je opnieuw informeren wanneer er nieuws te melden is.
Wij hopen op je begrip.

Bestuur GAC Gemert