GAC-lopers behalen podiumplekken bij Vlakwatercross te Venray

AV Venray organiseerde op zondag 29 januari 2023 wedstrijd nummer acht van de
Limbracompetitie 2022-2023. Een mooie delegatie van de Gemertse Atletiek Club was aanwezig in
Venray om aan de diverse wedstrijden deel te nemen en wederom waren er diverse ereplaatsen te
noteren voor de Gemertse lopers.
Zoals altijd begon de wedstrijddag met de lange cross in de diversen leeftijdscategorieën. Op het
snelle parcours in Venray, met veel brede en vlakke paden, moest er een afstand van om en nabij de
8000m afgelegd worden.
Jos de Groot is een vaste waarde in de top drie bij de M55 zoals Jos ook in Venray weer liet zien. In
de Vlakwatercross was er voor hem een mooie derde plek. Een leeftijdsklasse lager gingen Edwin
Kok en Peter Verbruggen van start voor hun wedstrijd. Edwin Kok deed zoals altijd goed mee in de
kop van de wedstrijd en mocht na afloop zeer content zijn met zijn tweede plek bij de M50. Voor
clubgenoot Peter Verbruggen was er een plekje net buiten de top tien. Hij kwam als de nummer elf
over de streep.
Na een rustige start zagen we Stefan van Oosterwijk steeds verder naar voren komen in het grote
deelnemersveld. Stefan werd beloond met een derde plek bij de M45 na zijn goed opgebouwde
race.
Zoals iedere wedstrijd was er ook in Venray opnieuw een strijd tussen de twee GAC-lopers bij de
mannen senioren. De strijd werd in de sprint beslist in het voordeel van Jelle van Oosterwijk .
Jelle flitste over de finish als de nummer veertien en Ara vd Eijnden werd vijftiende in exact
dezelfde tijd als zijn jonge clubgenoot.
De atleten die voor de korte cross gekozen hadden moesten exact de helft van de afstand afleggen.
Ongeveer 4000m dus voor deze lopers waar Martijn Stigter in zijn wedstrijd bij de M45 een mooie
vijfde plek wist te noteren en hierdoor weer de nodige punten binnenhaalde voor het klassement.
Bij de vrouwen senioren liep Melissa Bevers een dijk van een wedsttijd. Sterk lopend liet de
Elsendorpse loopster alle andere deelnemers haar hielen zien. Een fraaie overwinning dus voor
Melissa in Venray. Jeske vd Ligt ging moedig van start en wist haar tempo lange tijd vast te
houden. Iedere keer weer gaat het beter voor Jeske. Deze keer werd ze beloond met een mooie
tiende plaats. Janneke Dekkers behaalde in het sterke veld bij de V35 een verdiende zevende plek
en was hiermee ook dik tevreden.
De meisjes A (U20) gingen van start voor een afstand van 3100m. Onder hen drie loopsters van de
GAC. Eva Kok liet zien weer in goede doen te zijn door opnieuw de overwinning in deze categorie
naar zich toe te trekken. Clubgenote Floor Vulders-Jochems besliste de eindsprint in haar voordeel
en mocht hierdoor plaatsnemen op plek nummer twee naast Eva. Na lang blessureleed zagen we
ook Alies van Oosterwijk weer van start gaan. In haar eerste wedstrijd werd Alies heel mooi zesde.