Meerkamp Best en sprint driekamp in Uden voor U14 junioren

Vier U14 junioren kwamen afgelopen weekend in actie bij de meerkamp in Best en bij de sprint-driekamp in Uden. Fenne Hurkens en Ruby van Schijndel deden zaterdag en zondag mee met de Ben Saris Meerkamp in Best, en Imke en Stijn v/d Berg togen naar Uden om te gaan sprinten op de snelle blauwe Mondobaan van De Keien. Ook Ella Sponselee deed mee in Best; haar uitslagen vind je in een ander verslagje op deze site.
Fenne en Ruby stonden zaterdag aan de start van hun eerste onderdeel van de meerkamp, de 60 meter horden, misschien wel het spannendste onderdeel van het hele weekend. Fenne is bloedfanatiek en gaat altijd voor de pr’s, maar voor de horden zat er dat deze keer helaas niet in. De vierpas tussen de hordes wilde niet lukken over de volledige 60 meter, waarna Fenne een beetje teleurgesteld was. Bij Ruby was het een heel ander verhaal. Zij is net zo fanatiek als Fenne en hoewel haar eerste hordepassage nog een beetje voorzichtig was, maakte ze daarna flink snelheid en kon Ruby haar PR verder aanscherpen tot 13,34 seconden, waar ze supertrots op was.
Het hoogspringen leverde Fenne een PR op van 1,27 m en Ruby sprong de lat er helaas af op deze hoogte, zodat de hoogte van 1,22 meter voor haar werd genoteerd. Beide dames waren daarmee tevreden, zeker Fenne omdat ze zo hard heeft getraind om het hoogspringen te verbeteren.
Voor het speerwerpen hadden we een speer van onszelf meegenomen en dat vonden de meiden een groot voordeel. Na drie pogingen was de stemming bij Fenne en Ruby heel anders. Fenne wierp uiteindelijk 20,06 meter, wat voor haar 5 meter minder was dan haar pr. Ruby wierp met een mooie worp 17,44 meter, juist 3 meter verder dan haar persoonlijke record! Een knappe prestatie voor haar, waarna de eerste meerkampdag werd afgesloten.

Op de tweede dag stonden verspringen, kogelstoten en de 600 meter op het programma. Het verspringen leverde geen pr’s op, maar met 3,85 voor Fenne en 3,58 voor Ruby haalden ze toch behoorlijk wat punten binnen. Het kogelstoten is een onderdeel wat bij beide meiden favoriet is. Fenne stootte 9,42 en Ruby 6,95 meter. Ze beheersen allebei een groot deel van de techniek en de verwachting is dat we in de loop van de tijd nog veel kunnen verwachten van deze twee dames op dit onderdeel.
Tot slot moesten Fenne en Ruby de 600 meter nog lopen, het afsluitende onderdeel van de meerkamp. Ruby liep in de tweede serie en ze had een prima opbouw in haar race, waardoor ze de laatste 100 meter een versnelling eruit kon persen. Ze finishte in een tijd van 2,10.47 minuten. Met deze mooie tijd en met een puntentotaal van 1950 punten t.o.v. 1662 punten tijdens de meerkamp in Gemert, heeft ze een een hele goede prestatie neergezet. Daarbij moeten we nog even aantekenen dat Ruby een eerstejaars U14 is, dus dat belooft nog wat voor volgend jaar.
Fenne liep in de derde serie, waarin de 11 meiden die bovenaan het klassement stonden, hun race mochten lopen. Fenne was ongeveer op de helft toen ze aansluiting zocht bij een paar atleten voor haar. Het laatste stuk was zwaar, maar ze perste er toch een PR uit van 1,57.13, een pr van anderhalve seconde. Fenne heeft daarmee een prima meerkamp afgerond met in totaal 2454 punten, een mooie voorbereiding op 7 en 8 september waarop Fenne zal deelnemen aan het Nationale meerkamp kampioenschap in Zoetermeer.

Kings and Queens of the Sprint in Uden
Zondag was ook de dag voor de sprinters om in actie te komen op 3 verschillende sprintafstanden in de sprint-driekamp. Imke van den Berg liep deze dag de 60m, de 150 meter en de 300 meter. Haar broer Stijn liep de 80 meter en eveneens de 150 en 300 meter. In Uden ligt een supersnelle sprintbaan dus het was spannend wat deze U14 atleten konden laten zien.
De start van Imke op de 60 meter ging niet zo lekker, maar tijdens haar race kon ze dat helemaal goedmaken, waardoor ze alsnog een pr liep van 9,95 sec. Stijn kwam daarna aan de start op de 80 meter sprint. Hij was daar niet helemaal tevreden over, maar dat maakte hij goed op de 150 meter waar hij een mooi nieuw PR liep van 23,49 seconden. Daar was hij heel tevreden over, en terecht! Imke liep trouwens ook een mooie tijd op deze afstand van 23,83 seconden.
Ze verschenen daarna nog in dezelfde serie aan de start van de 300 meter, waarbij ze alle twee een mooie eigen race liepen. Imke eindigde in een tijd van 53,54 en Stijn noteerde 56,10 op de klokken, een PR voor allebei, dus een ware King en Queen op de sprint!