Ruby en Imke verrassen in Oss

In Oss werd afgelopen zaterdag de 3e en laatste competitiewedstrijd gehouden van dit seizoen. Vooral Ruby van Schijndel en Imke v/d Berg behaalden een paar mooie prestaties op deze zonnige dag, maar ook Stijn v/d Berg, Logan v/d Sluijs en Fenne Hurkens konden tevreden terugkijken op hun prestaties in Oss.

Ruby had al een pr gesprongen van 1 centimeter in haar eerste poging. De afstand die ze wilde verbeteren was nu 3,52. Ze stond klaar op de aanloop van het verspringen voor haar tweede poging. Ze concentreerde zich, begon aan een snelle aanloop en zette flink af op de balk. Vol spanning wachtte ze af tot het jurylid de afstand voorlas van het meetlint en ze kon haar oren en ogen niet geloven. Ze had 3,93 meter gesprongen! Met 2 handen voor haar mond van verbazing kon ze het bijna niet geloven. Nu is de 4 meter wel heel dichtbij gekomen. Dat lukte tijdens deze wedstrijd nog niet, maar met 4 pogingen boven haar oude persoonlijke record kon de dag voor Ruby niet meer stuk!

Imke v/d Berg had net een schoolkamp achter de rug en had nauwelijks een stem toen ze ‘s ochtends de estafette liep, samen met Logan, Ruby en Fenne. Maar Logan hoorde haar prima toen Imke ‘ja’ riep, zodat Logan haar hand naar achteren uitstak om het stokje te pakken. Helaas ging de derde wissel tussen Ruby en Fenne niet vlekkeloos, maar ze wisten precies volgens de regels het gevallen stokje weer op te pakken, te wisselen en te finishen. Het werd daardoor geen snelle tijd, maar van deze ervaring hebben ze weer geleerd voor de volgende keer.

Het volgende onderdeel voor Imke was de 60 meter horden. Ze had hier flink op getraind en wilde heel graag sneller lopen dan de vorige keer. En dat lukte heel goed. Van 13,91 vorige keer, liep ze nu 13,10. Een flinke verbetering voor haar. En daarna kon Imke zich gaan klaarmaken voor de 1000 meter. Ze bouwde de race heel goed op door niet te snel te beginnen en ging langzaam maar zeker ieder rondje een beetje sneller lopen, waardoor ze een pr kon lopen van 2,5 seconde sneller dan haar vorige snelste tijd en liep 3.46.42. Heel knap, zeker na een week schoolkamp met weinig slaap.

Logan v/d Sluijs probeerde bij het hoogspringen weer 1,25 meter te halen, maar helaas lukte dat nog niet. Nóg niet inderdaad, want haar sprongkracht is groot. Na nog wat extra trainingen op de techniek, zal het zeker lukken om weer over de 1,25 te gaan en nog wel hoger. Bij de sprint werd Logan derde in haar serie in een hele mooie tijd van 9,50 seconden, haar snelste tijd ooit.

Fenne Hurkens deed behalve aan de estafette mee aan het hordenlopen en het discuswerpen. Van het hordenlopen had ze hoge verwachtingen, maar omdat ze bij de eerste horden niet goed uitkwam, lukte het haar niet om lekker in de race te komen. Fenne finishte in 11,86 en liep daarmee de zesde tijd van de dertig deelneemsters, wat uiteraard een hele goede prestatie is. Het discuswerpen ging tijdens de training supergoed en dat wilde Fenne ook laten zien tijdens de wedstrijd. Het werpen ging niet helemaal zoals Fenne had verwacht en met 18,76 meter had ze de vierde afstand in het deelnemersveld.

Bij de jongens was Stijn v/d Berg in de enige GAC jongen. Dus geen estafette voor hem, maar daarom kon Stijn wel aan 3 andere onderdelen meedoen. Hij koos voor speerwerpen, hordenlopen en sprinten. Speerwerpen wilde niet zo lukken en hij kwam tot 11,58 meter. Stijn was bij de laatste hordentraining nog gevallen, maar dat weerhield hem niet om op de wedstrijd het toch weer te proberen. En met succes. In een vijfpas kwam Stijn na 80 meter en 8 hordes verder ongeschonden over de finish in 17,25 seconden. Na een lange dag wachten stond de sprint nog op het programma als laatste onderdeel. Stijn sprintte de 80 meter in 12,48 seconden, 0,1 seconde boven zijn pr, dus een prima tijd voor Stijn.