Derde Atletics Champs voor de U12 pupillen

Met 12 enthousiaste pupillen reden we, op zaterdag 1 juni, naar Uden toe. Av de Keien was aan de beurt om de derde Atletics Champs wedstrijd te organiseren. Na een goede warming-up waren de pupillen klaar om te beginnen met het onderdeel teamestafette. Fien, Finn, Isa, Joppe, Julia, Kris, Luc, Mint, Pien, Stijn, Tijs en Vera liepen weer een mooie snelle tijd van 2.56,2 minuten.

Het eerste onderdeel was vortex werpen. De kinderen hebben de driepas tijdens de trainingen goed geoefend. Dat zag je terug aan de verre afstanden die de vortex steeds vloog. Luc gooide een nieuw pr van 20,50 meter en Tijs deed daar nog een schepje bovenop en liet de vortex landen bij 25,50 meter.

Daarna gingen we 60 meter horden lopen. De kinderen spraken elkaar nog moed in, sommige vinden de hogere horden toch nog spannend. Er werden snelle tijden gelopen. Dit was ook te danken een de vaders van Kris en Fien, zij schreeuwden onze pupillen over de finish. Julia rende naar een pr van 12.3 sec. en Fien liet de stopwatch stoppen bij 11.8 sec.

En op naar het volgende onderdeel, kogelstoten. De kinderen oefenden samen nog even de aanschuifpas en gaven elkaar tips. De eerste poging van Kris was ook meteen de verste, ze stootte de kogel tot een afstand van 3.90 meter. Isa heeft laten zien dat ze ook goed kan kogelstoten en kwam tot een mooie afstand van 4.80 meter.

Na het kogelstoten gingen we meteen door naar het hoogspringen. Natuurlijk werd er tussendoor een koekje gepakt en lekker gedronken, maar na het hoogspringen was de echte pauze pas aan de beurt.
Mint vindt het hoogspringen dit seizoen een beetje spannend, doordat ze voortaan de flop moet springen i.p.v. de schaarsprong. Maar vandaag ging de flop goed en evenaarde ze haar pr van 1.10 meter. Pien liet ook zien dat ze goed kan springen en sprong over een hoogte van 0.95 meter.

Na 4 onderdelen te hebben gehad, waren de pupillen toe aan een welverdiende pauze. In de pauze werd lekker gegeten, gedronken en natuurlijk met elkaar gekletst.
Na de pauze was het onderdeel polsstokverspringen aan de beurt. Joppe heeft dit onderdeel nog niet eerder gedaan, maar na een spoedcursus van de trainer sprong hij toch mooi 3,25 meter, wat natuurlijk een pr voor hem is. Bij de laatste poging van Finn liet hij zien dat hij ver kan springen met de polsstok, hij sprong een afstand van 3,90 meter, wat een nieuw pr voor hem is.

Elke wedstrijd wordt afgesloten met een 6 minuten loop. Hier werd door veel kinderen een nieuw pr gelopen. Waaronder Stijn en Vera. Vera liep een mooie afstand van 1275 meter. Stijn liep een verre afstand van 1500 meter.

De kinderen hebben super goed hun best gedaan. Dat zie je terug in het aantal punten wat de 12 pupillen samen hebben gescoord. Dit aantal was 2065 punten, hiermee werden ze eerste in hun poule en derde van alle U12 pupillen teams. De trainers zijn trots op jullie!

Dit belooft weer veel goeds voor de vierde Atletic Champswedstrijd. Deze is op zaterdag 15 juni in Den Bosch en wordt georganiseerd door OSS VOLO.