Zonnige tweede Athletics Champs wedstrijd voor de U8/U9/U10-pupillen!

Zaterdag 11 mei gingen we ruim op tijd naar Boxtel naar de tweede Athletics Champs wedstrijd. Het was maar goed dat we vroeg waren gegaan, want een enorme omleiding (fijn dat niet iedereen het gele bord met nummer 4 erop had gevolgd!) zorgde voor een beetje vertraging. Ondanks dat waren we nog ruim op tijd bij AV Marvel. Relaxed konden we dan ook met de warming-up starten. Alle pupillengroepen deden samen de warming-up.

Het team met U8/U9 pupillen (team 23 blauw) met Elke, Just, Max, Han en Lars moesten bij de teamestafette en hindernis pendelestafette, omdat ze zo’n klein groepje waren, veel lopen. Ondanks het warme weer en ze extra moesten lopen gingen ze er helemaal voor! Met al rode wangen van de warmte en tussendoor genietend van lekkere aardbeien gingen ze naar vortex werpen. Max was goed op dreef. Met een serieus, wat boos kijkend gezicht vanwege de enorme concentratie bracht hij de vortex naar 11.50 meter. Dit leverde hem een persoonlijk record op. Na vortex werpen was het onderdeel verspringen. Van het starten bij de hoedjes die het verste weg lagen van de verspringbak naar steeds dichterbij de verspringbak aanlopen bepaalde Just zijn ideale aanloop. Deze had hij gevonden en dat resulteerde in een verbetering van 15 centimeter waarmee hij op een mooie 1.85 meter uitkwam. Bij het stoten liet Elke tussen alleen maar jongens in haar groepje zien dat zij niet onder deed voor de jongens. Met een goede techniek en veel kracht in haar armen stootte zij het verste van haar groepje en behaalde een persoonlijk record van 3.80 meter. Bij het hoogspringen was Han super blij, want hij sprong 0.85 meter hoog, een persoonlijk record. Helaas had de trainster dit niet gezien i.v.m. een bloedneus stelpen, maar ze hoorde het wel! Hij riep hard dat hij de hoogte had gehaald! Ook Lars, die de wedstrijd na teamestafette heel erg goed herpakt had en mooie resultaten haalde, liet zien wat hij in huis had met het hoogspringen. Ondanks de hoge mat wist hij toch de hoogte van de mat te springen, 0.65 meter. Erg knap!

Bij het team U10 bestond de groep uit 8 kinderen dit keer (Bram, Xavier, Samuel, Sem, Jilke, Femke, Klaas en Soof). Zoals altijd beginne we met de teamestafette. Meteen na de start was de samenwerking goed zichtbaar, met als resultaat een voorsprong van 13 seconden op het team dat als tweede over de streep kwam. Het volgende onderdeel dat groep mocht doen was vortex werpen. Hier werden goede resultaten behaald. Soof, Klaas en Jilke behaalde een nieuw persoonlijk record. Na het vortex werpen stond pendelestafette op het programma. Ook hier was er een optimale samenwerking en snelde de groep naar opnieuw de snelste tijd namelijk 1 minuut en 21 seconden.

Na de estafette was er een korte pauze in de schaduw en daar maakten we optimaal gebruik van om vervolgens door te gaan naar het onderdeel stoten. Ook hier zijn goede resultaten behaald waarbij opnieuw Soof, Jilke en Klaas hun pr verder hebben aangescherpt.

Na het stoten was het hoogspringen aan de beurt en Samuel verraste zelfs zichzelf bijna door over 105 cm heen te springen.

Vervolgens behaalden tijdens het verspringen Sem, Femke en Samuel een nieuw persoonlijk record. Als laatste onderdeel was het natuurlijk meters maken aan de beurt. Xavier had een goede start en liep naar een mooie afstand van 975 meter.

Op 1 juni gaan we opnieuw er een gezellige ochtend van maken in Uden.