Zonnige Athletics Champs wedstrijd voor de U12 pupillen 

Op zaterdag 11 mei gingen 9 enthousiaste U12 pupillen naar Boxtel toe. Av Marvel organiseerde de 2de Athletics Champs wedstrijd. 

Fien, Vera, Julia, Mint, Luc, Stijn, Tijs, Jelle en Finn hadden er weer veel zin in. Dit zag je terug in de resultaten die deze pupillen neer hebben gezet. Er werden maar liefst 30 persoonlijke records behaald. En van alle U12 pupillen teams, werd het GAC team 3de

Elke wedstrijd begint met de teamestafette. De kinderen zijn goed op elkaar ingespeeld, dat zag je bij het doorgeven van het stokje. Het gras was nog wel wat nat, zodat ze af en toe in de bochten in moesten houden, maar dat maakte ze op het rechte stuk weer goed. Dat zag je ook in de tijd die ze samen klokten, 2.52,8 sec. 

Daarna gingen we verspringen. De kinderen moesten even wennen met verspringen, want er lag geen balk bij het verspringen, omdat ze aanliepen op de aanloop voor hinkstapsprong. Maar naarmate ze meer sprongen zag je ze ook verder springen. Vera sprong 3.25 en Mint sprong 3.20 meter wat voor beide dames een nieuw pr is. 

Na het verspringen gingen we naar de 60 meter sprint. Hier stonden startblokken voor de pupillen klaar. De kinderen mochten zelf kiezen of ze wel of niet met een startblok wilde starten. Een paar pupillen wilde dit graag. Er werden door alle pupillen snelle tijden geklokt. Tijs liet de stopwatch stoppen bij 9.6 sec en Jelle bij 9.8 sec. Ook voor beide heren is dit een nieuw pr. 

Na een welverdiende pauze was het onderdeel discus aan de beurt. De kinderen hadden hier veel zin in. Er werden mooie verre afstanden geworpen. Stijn liet zien dat hij goed heeft geoefend tijdens de training en wierp de discus tot een mooi pr van 18.50 meter. 

Het volgende onderdeel was de 60 meter horden. Een aantal kinderen moet nog even wennen aan de hoogte van de horden, maar na een paar keer gerend te hebben kwam dit ook helemaal goed.  

Ook hier werden weer pr’s gelopen, waaronder door Fien en Luc. Fien liep een mooie tijd van 12.6 sec en Luc snelde naar een tijd van 11.0 sec. 

Daarna gingen we vortex werpen. De kinderen gingen allemaal klaar staan op de manier die geoefend is tijdens het trainen en lieten mooie drie pas aanlopen zien. Julia had een goed mikpunt in het veld staan, namelijk haar vader die vandaag meehielp. Zij liet de vortex neer komen op een verre afstand van 21.00 meter. Dit is voor haar een nieuw pr. 

Het laatste onderdeel bij alle wedstrijd is de 6 minuten loop. Een aantal pupillen vindt dit een leuk onderdeel en een aantal pupillen wat minder, maar iedereen heeft de 6 minutenloop uitgelopen. Finn haalde hier een nieuw pr en liep een mooie afstand van 1350 meter. 

Het was weer een leuke, gezellige wedstrijd geweest, waarbij de kinderen elkaar tips gaven, aanmoedigden, weer opvrolijkten en trots op elkaar waren. Jullie zijn toppers!! 

Op 1 juni 2024 staat de volgende Athletic Champs wedstrijd op het programma. Deze is in Uden en wordt georganiseerd door AV de keien.