Veel succesjes voor de U16 junioren in Best

De tweede competitiewedstrijd van dit zomerseizoen vond plaats in Best, waar negen U16 junioren aan de start stonden van de verschillende onderdelen. Het mooie weer en de gezellige sfeer maakten dat het een geslaagde dag werd. Bovendien konden de meesten junioren naar huis met een nieuw persoonlijk record op zak.

Giel van Oosterwijk deed mee met kogel, ver en de 150 meter en behaalde op alle drie een pr. Hij won zijn serie 150 meter sprint in 20,58 sec. Remco Adriaans was tevreden met zijn records op het verspringen (4,60 m) en de 1500 meter. Ook Justen de Vries liep de 1500 meter en finishte in een tijd van 5,37 minuten.

De estafette bij de meisjes U16 verliep nagenoeg hetzelfde als de vorige keer. Lisa kwam als laatste loper van de 4×80 meter over de finish in 43,42s, tien meter voordat het tweede team over de streep kwam. Lisa behaalde verder op haar beide werpnummers, kogel en discus, een persoonlijk record.

Bij de 150 meter kwam Lotte van Lieshout tot een mooie tijd van 21,64 seconden waarmee ze in totaal als zevende eindigde. Femke Claasse had al een tijdje geen wedstrijden meer gedaan en liet bij het speerwerpen een mooi persoonlijk record zien van 17,92 meter. Ook voor Thalyz Wauw was dit een eerste wedstrijd als voorbereiding op de meerkamp van volgend weekend. Op de 150 meter sprint liep ze een prima tijd van 23,49 sec.

Bij het discuswerpen was Puk Geerts blij met een afstand van 13,84 meter en bij het hoogspringen behaalde ze 1,20m. Tot slot behaalde Luna Jonkers bij het speerwerpen een PR van 16,82 meter.

Volgend weekend zullen al deze U16 junioren uitkomen op de Brabantse Kampioenschappen meerkamp op onze eigen baan in Gemert. Alvast heel veel succes gewenst allemaal, en met de resultaten die we in vandaag in Best gezien hebben, zijn de verwachtingen hoog gespannen!

Voor alle uitslagen ga naar https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/40450/