Tweede competitiedag in Best voor u 14 junioren.

Op 18 mei mochten onze junioren weer laten zien wat ze in hun mars hebben. Aan het weer kon het niet liggen, wij hielden het tot het laatste onderdeel droog.

Helaas kwamen wij dit keer alleen maar met onze dames. Met twee teams wisten de dames wat mooie prestaties neer te zetten.

Fenne, Logan, Saar Heunks, Jip en Ruby zaten in team 1. Neeltje, Noor en Pleun zaten in team 2.

Omdat wij maar een Team hadden met 4 of meer junioren, kon ook alleen dat team maar deelnemen aan de estafette. Hiervoor hebben wij een keer kunnen oefenen in deze samenstelling. Jip mocht de start doen, hier liep het volgens Jip niet helemaal lekker omdat ze bijna viel. Ze wist dit mooi op te vangen en het stokje mooi door te geven aan Logan in een nette wissel. Logan knalde richting Ruby en ook hier was er een hele mooie wissel. Ruby sprintte richting Fenne, die iets te laat weg liep, maar ook hier ging de wissel perfect. Fenne knalde er dan nog even op los en dat gaf een mooie tijd van 35,91 sec op. Wat goed was voor een 5de plek van 13 teams.

Iedereen heeft op verschillende momenten een onderdeel, wij als trainers proberen bij iedereen te komen kijken, tips te geven maar vooral ook aan te moedigen, wij zien dat de andere junioren ook zo veel mogelijk bij elkaar doen.

Noor Ploegmakers wist tijdens het verspringen haar pb te verbeteren van 3,20 m naar 3,30m. Met een mooie harde aanloop sprong ze zo 10cm verder. Ook hordelopen was vandaag een van haar onderdelen. Waar de meesten het liever niet doen, geeft Noor het altijd weer op bij de vraag welk onderdeel je graag wil doen. Ook hier knalde ze er goed overheen, met een mooie tijd van 14,46sec.

Neeltje van der Zanden geeft ook altijd aan graag horden te willen lopen.Ze kreeg toch wel wat last van haar zenuwen net voor de start omdat er iemand een de series voor haar viel met de horde. gelukkig verdwenen de zenuwen weer en wist ze hier een mooi nieuw pb neer te zetten met 14,33 sec. Neeltje wist ook de kogel nog even naar een nieuw pb te stoten, wel 35 cm verder naar 6,04m.

Pleun van der Kemp begon met speer werpen wat ze heel mooi deed, daarna was het lang wachten voor haar om te gaan verspringen. Ze had de hele dag al flink in de zon moeten kijken, en had misschien daarom wel hoofdpijn toen ze moest gaan verspringen. Gelukkig wist ze hier toch een mooie prestatie neer te zetten door 3m te springen. Toen het tijd was voor de 60 m sprint begon het helaas te onweren en moesten wij allemaal gaan schuilen. Na een vertraging van 10 minuten mocht ze dan toch gaan sprinten. En ondanks de natte startblokken en baan wist ze hier haar pb te verbeteren naar 10,08 sec.

Fenne Hurkens begon haar competitie met verspringen. Ze wist met een harde aanloop en goede afzet hier haar pb te verbeteren naar 3,84 m. Voor horden had ze niet gekozen maar toch werd ze hier ingedeeld omdat dit ook tijdens het meerkamp een vast onderdeel is. Het leverde haar wel wat gezonde spanning op maar daar was aan haar tijd niet veel meer van te zien. Met 13,24 sec wist ze haar serie te winnen en meteen een pb neer te zetten.

Saar Heunks zou eerst niet mee doen maar bedacht haar zelf gelukkig nog. Speer werpen is haar favoriete onderdeel en dat is te merken. Ze heeft een hele mooie houding en weet de techniek goed toe te passen. Ook dit keer wist ze haar pb speerwerpen te verbeteren. Ze kwam hiermee op de 11de plaats van 23 deelnemers, met 13,07 meter, ruim twee meter verder. Ook met kogelstoten wist ze de kogel naar een nieuw pb te stoten van 4,99m.

Logan van der Sluijs wist net als Saar en Neeltje ook haar pb kogelstoten te verbeteren. Ze heeft hier goed gelet op haar houding, ze wil nog weleens met haar elleboog naar beneden zakken maar met de tips van Sonja die ze tussendoor steeds kwam vragen wist ze de kogel naar 6,55 m te stoten. Heel knap gedaan. Ook voor Logan was het wachten op de start van de 60 m sprint. Logan is erg snel en ook al liep ze geen pb met haar 9,71 seconden wist ze wel op de 13de plaats te eindigen van de 42 deelnemers.

Ruby van Schijndel heeft heerlijk mogen genieten van een lange vakantie maar daardoor had ze ook al weken niet meer kunnen trainen, dat was te merken aan haar conditie en vooral aan de spierpijn. Gelukkig was het allemaal wel goed te doen voor haar. Bij het verspringen wist ze net niet haar pb te verbeteren, maar met 3,43m was ze daar maar 4cm vandaan. Ook voor Ruby gold dat hordelopen liever niet op haar programma staat, maar na wat trainen net voor de horden 14,05 sec verspringen 4,34 geen pb

Jip van Weert mocht, na weken rustig aan doen op advies van de fysio, eindelijk weer meedoen aan een competitie. Ze had er dan ook veel zin in. Naast de estafette stond hoogspringen op het programma. Hier heeft ze maanden niet op kunnen trainen, maar toch wist ze 1,10 m met gemak te halen. Het was lang wachten tot de sprint begon, en dan moesten wij ook nog eens wachten op de onweersbui. Maar goed, Jip wist op de 60m sprint een mooie tijd van 9,79 sec neer te zetten.

Wij kijken weer terug op een mooie competitie dag. Samen met de dames en heren van U16 hebben wij de grootste lol en is het heel gezellig.

De Dames van Team 1 wisten ondanks dat wij geen 600m deelnemer hadden toch op de 9de plaats te eindigen, en Team 2 wist met alleen 60m sprint, kogel, speer, horden en verspringen op de 17de plaats te eindigen van de 18 teams. Wij hopen de jongens en nog meer meiden de volgende competitie mee te kunnen nemen.

Dan kunnen wij weer gaan genieten van de gezelligheid, alle individuele prestaties en hopelijk van het mooie weer in Oss op 22 juni.