Fenne Hurkens tweede op BK meerkamp

Fenne is een echte allround atleet en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen ze afgelopen zaterdag aan de start stond van haar eerste meerkampwedstrijd bij de meisjes onder 14 jaar. Samen met in totaal 200 andere atleten van jongste junior tot en met de senioren, werkte zij in twee dagen alle onderdelen van dit Brabants Kampioenschap af om uiteindelijk met een zilveren medaille naar huis te keren.

Op zaterdag stonden de onderdelen 60m horden, hoogspringen en speerwerpen op het programma. De horden had Fenne een week eerder al een keer kunnen oefenen op de competitiewedstrijd en deze keer verbeterde ze zichzelf met anderhalve seconde en kwam over de finish in 11,78 seconden. Het hoogspringen ging helemaal niet zoals gepland en Fenne had graag wat hoger gesprongen dan 1,20 meter, dus dat viel haar een beetje tegen. Maar met het speerwerpen maakte ze dat weer helemaal goed en met een afstand van 24,34 meter had ze daarmee de tweede afstand geworpen.

Op zondag zag de wereld er een heel stuk vriendelijker uit met een lekker zonnetje toen Fenne begon aan het verspringen. Het zonnetje werkte misschien wel mee, want ze sprong voor de eerste keer over de 4 meter, namelijk 4,05 meter waar ze heel blij mee was. Het kogelstoten is een van Fennes favoriete nummers en met 9,64 meter was dit de vierde afstand van dit deelnemersveld. Het slotnummer van een meerkamp is altijd een loopnummer en voor de meisjes U14 is dat de 600 meter, vaak het minst leuke nummer voor de meerkampers. Maar Fenne liep een prima tijd van onder de 2 minuten, namelijk 1,59.44. Na alle punten te hebben opgeteld kwam Fenne uit de bus als  tweede van Brabant. In het totaalklassement was ze derde, achter een meisje van Unitas uit Sittard die de tweede plaats had behaald, maar de Limburgse kon niet meedingen in een Brabants kampioenschap.

Behalve Fenne deden ook Logan van der Sluijs, Ruby van Schijndel en Imke van de Berg mee met hun eerste meerkamp bij meisjes onder 13 jaar. Logan heeft op veel onderdelen een persoonlijk record behaald en overtrof zichzelf zeker bij het hoogspringen (1,25 meter) en het speerwerpen met 12,24 meter. Zij werd in totaal 12e.  Ruby van Schijndel liep een prachtige 600 meter en liep daarbij een heel stuk naast Logan. Op het laatste stuk kon ze nog een flinke eindsprint inzetten en kwam met een big smile als 2e in haar serie over de finish in 2,08,67 minuten. Verder haalde ze een zesde plaats bij het verspringen met een pr van 3,51 meter. Ruby werd tiende in het eindklassement.

Imke van de Berg verraste iedereen door in het totaalklassement heel knap als zesde te eindigen na een regen van persoonlijke records op de horden, speerwerpen, hoogspringen, kogelstoten en de 600 meter. Vooral het speerwerpen sprong eruit met een worp van 17,92 meter, waarmee ze de derde afstand had geworpen en dus veel punten scoorde op dit onderdeel.

Stijn van de Berg deed mee bij de jongens onder 14 en Vic Nooijen bij de jongens onder 13. Stijn begon de wedstrijd met een goede 80 meter horden. Hij krijgt steeds meer vertrouwen en liep maar liefst ruim een seconde sneller dan de vorige keer. Het afsluitende onderdeel, de 1000 meter ging super goed. Eigenlijk waren de krachten op, na alle onderdelen van zaterdag en zondag, maar toch wist hij er nog een eindsprint uit te persen en liep 6 seconden van zijn eigen records af. 4,04.34 was de tijd op de klok. Voor Vic was dit zijn eerste meerkamp en hij moest vooral een beetje wennen aan de nieuwe nummers, zoals het hordenlopen, speerwerpen en de 1000 meter. Maar vooral de sprint was een uitschieter omdat hij een seconde sneller liep op de 80 meter en kwam in 13,67 seconde over de streep. Het hoogspringen leverde voor hem de meeste punten op; hij sprong 1,15 meter.

Het was en turbulente meerkamp deze keer, met regen en zonneschijn, onweer en een stortbui aan het eind en zo was het ook met de atleten. Sommigen hebben gejuicht en gelachen, maar ook soms gehuild van frustratie of pijn. Gelukkig heeft iedereen uiteindelijk de meerkamp tot een goed einde kunnen brengen dat is het belangrijkste!