U12-pupillen van start bij de Athletics Champs in Vught

Vandaag stond de eerste Athletics Champs van dit seizoen op het programma. Met 7 enthousiaste U12-pupillen reden we naar Vught toe. Onder een stralend zonnetje zetten, Vera, Mint, Julia, Jelle, Finn, Tijs en Luc mooie resultaten neer.

Het eerste onderdeel was de teamestaffette. De pupillen lieten zien dat ze tijdens de trainingen goed hebben geoefend. De pupillen liepen op tijd aan om het stokje al rennend in ontvangst te nemen, waardoor ze meteen door konden sprinten. Ondanks dat er een paar keer werd uitgegleden door het natte gras werden onze pupillen 2de van alle U12 teams in een snelle tijd van 2.49,7 sec!

Daarna gingen we kogelstoten. Ook hier werden mooie resultaten gestoten. Tijs stootte de kogel over de 6 m, namelijk 6.40 m wat een nieuw PR voor hem is. Luc liet ook zien dat hij goed had geoefend en liet de kogel landen bij 5.10 m.

Na het kogelstoten gingen we hoogspringen. Jelle en Finn lieten zien dat ze goed de flop hebben geoefend. Finn verbeterde zijn pr en sprong over 1.05 m! Jelle raakte bij het hoogspringen een paar keer de lat aan, maar deze bleef steeds liggen. Jelle kwam tot een mooie hoogte van 1.20 m. Wat ervoor zorgde dat hij daarna juichend van de mat rende!

Daarna gingen we 60 m horden doen. Mint en Vera liepen niet tegen elkaar, maar lieten beide de stopwatch op dezelfde snelle tijd stoppen. Beide dames liepen 10.9 sec. wat voor Vera en Mint een nieuw pr is. Julia kon natuurlijk ook niet achter blijven en liep ook een mooi pr van 12.5 sec.

Na een welverdiende pauze, waarin er gegeten, gedronken, gevoetbald en geoefend werd met de driepas voor Vortex gingen we polsstokverspringen doen. Het bleek vandaag het onderdeel van onze pupillen. Alle 7 kinderen behaalden een nieuw pr.

Julia en Vera sprongen 3.50 m, Mint kwam tot 3.65 m. Finn sprong 3.75 m, Luc en Jelle sprongen 5 cm verder en kwamen tot 3.80 meter. Tijs sprong nog 10 cm verder en kwam tot een mooie afstand van 3.90 meter. Super goed van jullie allemaal!

Daarna gingen we vortex werpen, waarbij de U12 pupillen de driepas die ze tijdens de training hebben geoefend in de praktijk mochten brengen. Dit resulteerde in mooie afstanden. Tijs kwam tot een mooie afstand van 25 m. Luc liet de vortex bij 17.50 meter landen. Jelle en Finn konden natuurlijk ook niet achter blijven en worden 14.50 en 17.00 meter.

Het laatste onderdeel was meters maken. De atleten moeten 6 minuten over de baan rennen. Voor een aantal kinderen was het even wennen om 6 minuten te rennen, maar er waren mooie afstanden gerend. Vera kwam tot 1200 m, Julia tot 1275 m en Mint liep een afstand van 1450 meter.

De trainers zijn trots op onze pupillen en dit beloofd veel goeds voor de volgende Athletics Champswedstrijd. Deze is op 11 mei in Boxtel.