Mooie competitiedag in Someren voor U14 junioren

Eindelijk konden de junioren zich opmaken voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, die deze keer werd georganiseerd door ‘t Jasper Sport uit Someren. En eindelijk was het een prachtige zonnige dag. Veel junioren keken er naar uit om weer op wedstrijd te gaan, voor de gezelligheid, maar ook om te proberen om hun prestaties te verbeteren. En dat is zeker gelukt!

De estafettes zijn een vast onderdeel van de competitie en voor de meeste lopers wat het de eerste keer dat ze daaraan meededen. Dat is extra spannend, want niemand wil zijn eigen team teleurstellen door bijvoorbeeld het stokje te laten vallen. De gezonde spanning pakte goed uit want bij zowel de jongens op de 4 x 80 meter als bij de meisjes op de 4 x 60 meter behaalde het estafettestokje zonder problemen de finish. De jongens eindigde in totaal als zevende en de meisjes werden knap vierde van de 12 teams.

Vervolgens begon ieder aan hun eigen onderdeel, teveel om allemaal op te noemen. Dus hierna volgen de prestatie die eruit sprongen. Fedir Litviak deed voor de tweede keer mee aan een wedstrijd en vindt verspringen het leukste onderdeel. Hij verbeterde zichzelf met maar liefst ruim een halve meter, en kwam tot 3,58 meter. Ook Niels van der Bruggen had gekozen voor het verspringen. Hij sprong voor het eerst met spikes en verraste iedereen met een mooie afstand van 3,37 meter, waar hij dan ook erg trots op was. Vic Nooijen houdt van speerwerpen en gaat zich bij de specialisatietrainingen verder toeleggen op het werpen. Hij maakte een mooie start van het seizoen met een PR van 13,67 meter, waar de speer vorige keer nog net onder de 10 meter bleef steken. Stijn van den Berg deed mee aan de 80 meter sprint en liep in een serie waar iedereen aan elkaar gewaagd was naar een mooie tijd van 12,39 seconden op de 80 meter. Zijn eerste persoonlijke record is daarmee weer binnen. Thijm Bankers deed voor de eerste keer mee met een juniorenwedstrijd. Hij had ook gekozen voor het sprinten en werd knap derde in zijn serie in een tijd van 13,16 seconden.

Bij de meisjes waren voldoende deelnemers van GAC om 2 teams af te vaardigen naar Someren. Logan van der Sluijs sprintte naar een prima tijd op de 60 meter van 9,68 seconden. Geen PR voor haar, maar wel een goede tijd. Ruby van Schijndel had haar zinnen gezet om 1,30m te springen bij het hoogspringen. Dat lukte helaas net niet, maar ze was toch tevreden met een hoogte van 1,25 meter. Die 1,30 komt nog wel dit seizoen. En Eva Esselink stootte de kogel naar 6,67 meter. Zij gaat heel goed vooruit en er zit zeker nog meer in het vat om de 7 meter dit jaar te halen. Dit PR was alvast een mooi begin.

Imke van den Berg heeft het meeste plezier in het lopen van langere afstanden, maar ook het verspringen is tegenwoordig helemaal haar ding. En alweer sprong ze verder dan dat ze eerder had gedaan in Apeldoorn. Deze keer kwam ze in de bak op 3,63 meter, ook een beetje met dank aan de wind van achteren!

Niet alle meisjes U14 willen graag op wedstrijd gaan. Een aantal vindt dat te spannend. Saar Heuks had zichzelf overwonnen door zich op te geven voor deze competitiewedstrijd en deel te nemen aan het speerwerpen. Met een prachtige techniek wierp ze de speer 11,04 meter ver. En met nog een paar extra trainingen gaat ze ongetwijfeld nog wel een stuk verder komen dit jaar.

Sommige junioren vinden het hordenlopen nog erg lastig, omdat de hordes zo hoog staan, maar Noor Ploegmakers vindt dit een fijn onderdeel om te doen. Ze had er al een tijdje niet meer echt op getraind, maar toch wist ze een pr te lopen van 14,38 seconden. Op de 1000 meter liep Maud Jansen net geen nieuwe snelste tijd, maar met 4.00,50 minuten was ze toch erg tevreden, zeker omdat ze al een voetbalwedstrijd achter de rug had, eerder die dag. Neeltje van der Zanden deed mee aan het hordenlopen, sprinten en verspringen. Ze is bij het hordenlopen nog een beetje voorzichtig, maar kwam toch in een prima tijd over de finish in 14,49 seconden. Tot slot kwam Fenne Hurkens in actie bij het speer- en het discuswerpen. Bij het discuswerpen werd Fenne 3e met een PR afstand van 21,23 meter en bij het speerwerpen was ze de winnaar met 21,47 meter, wat veel punten opleverde voor GAC-team-1.

Bij een competitiewedstrijd krijgen alle atleten punten voor hun prestaties en het team met de meeste punten wint de wedstrijd. De meisjes werden in het totaalklassement heel knap vierde, na Prins Hendrik uit Vught met twee teams en Eindhoven Atletiek.

De jongens van GAC waren maar met z’n vijven en hadden dan ook geen compleet team. Zij eindigden op de tiende plaats. Maar het belangrijkste is het plezier dat we gehad hebben op deze mooie zonnige dag, de goede individuele prestaties en de gezelligheid. Op naar de volgende, op 18 mei in Best.

Logan op de 60m sprint