Eerste Athletics Champs wedstrijd U8/U9/U10 pupillen

Zaterdag 13 april gingen er maar liefst 17 U8/U9/U10 pupillen naar Vught voor de eerste Athletics Champs wedstrijd van het seizoen 2024. Team 15 (Xavier, Femke, Jilke, Gijs, Kiki, Klaas, Samuel, Sem en Soof) en team 19 (Ariam, Elke, Han, Just, Lars, Lorijn, Max en Nathan) begonnen enthousiast aan de Athletic Champs in Vught met een actieve warming-up. Daarna startte we, met onze hulpouders gekleed in het mooie blauwe GAC juryshirt, met de teamestafette. En dan kun je zelf nog zo goed voorbereid hebben, maar gaat er toch wat mis. De kinderen van team 19 stonden nog niet klaar of het startsignaal werd al gegeven! Maar onze alerte Janneke en Johan reageerde hier direct op en loste het op. Er werd een tijd van 3.35 minuten neergezet. Team 15 was goed gestart en werd tweede met een snelle tijd van 3.01 minuten. En ging er wat mis bij team 19 met de teamestafette, bij team 15 moesten ze even zoeken naar de vortexen toen het startsignaal gegeven was. Eenmaal gevonden, werden er hele mooie worpen gemaakt. Sem en Samuel wisten zelfs de zogenaamde ‘3-pas’ uit te voeren, wat resulteerde in een nieuw persoonlijk record, 21.50 meter, voor Sem en 20.50 meter voor Samuel. Just, team 19, laat zich tijdens een wedstrijd vooral niet gek maken ‘ Ik bepaal zelf of ik snel ga’. Hij doet elk onderdeel heel relaxed en verrast ons dan ineens met een uitschieter. Zo kwam bij vortex werpen de vortex 1,5 meter verder dan zijn staande record. De vortex vloog 9 meter het veld in! Ook Elke liet eens zien hoe ver zij kon werpen. De vortex kwam 9.50 meter ver, 3 meter verder dan haar staande record! Tja en als je dan een persoonlijk record behaald, dan kun je ook gewoon vragen of je trainster je flesje weer met water vult! Op weg naar het onderdeel hurkhoog had team 19 in hun enthousiasme helemaal niet gehoord wat de trainster riep waar hurkhoog was. Gelukkig kwamen ze toch nog ruim op tijd bij het onderdeel aan. De kleinste en jongste uit het groepje zette het enorme enthousiasme om in mooie sprongen. Lars, Max en Lorijn wisten alle drie hun persoonlijk record te verbeteren! Lars sprong 0.55 meter, Max 0.60 meter en Lorijn 0.65 meter. Bij Team 15 wisten o.a. Klaas en Xavier 0.85 meter te springen wat ze een nieuw persoonlijk record opleverde.

Ook de 40 meter sprint stond op het programma. Onze krachtpatser Nathan was niet alleen een ster bij het slingeren(10.50 meter), maar liet ook zien dat hij de wil heeft om verbetering bij de looponderdelen te laten zien. Zo sprintte hij de 40 meter in 9.3 seconden! Van team 15 was Soof ontzettend snel en verbeterde zich. Ze ging als een speer en finishte met een tijd van 7.2 seconden! Ook Han rende de longen uit zijn lijf, had deze dag een erg goede concentratie en liet o.a. bij horden een verbetering zien. Hij liep de 40 meter horden in 8.8 seconden! Femke was ook goed op dreef, vloog over de horden en en finishte in 7.4 seconden. Een nieuw persoonlijk record! Naast dat Gijs ook snel was bij de horden had hij ook enorm veel kracht in zijn armen en slingerde van alle GAC-atleten het verste, 13 meter! Ariam vond haar eerste wedstrijd een heel klein beetje spannend. Er waren toch veel meer onderdelen dan bij een training en langer dan een uur sportief bezig zijn. Zo lang actief bezig zijn maakte haar hongerig, maar dat loste ze gewoon op door een boterham aan de trainster te vragen! En met een extra boterham achter de kiezen stond ze weer vol energie klaar voor het laatste onderdeel meters maken. Ze ging als een speer en liep al 775 meter! Ook Lars ging als een speer zo hard dat hij zelfs zijn schoen verloor en gewoon door liep. Hij kwam tot een afstand van 725 meter. Wat een kanjer! Kiki kwam net wat verder dan Lars en eindigde met een nieuw persoonlijk record van 775 meter. En Jilke was het snelste meisje van onze atleten met een nieuw persoonlijk record van 925 meter. Alle atleten van team 15 wisten in de laatste minuut een mooi sprintje te trekken voordat het eindsignaal werd gegeven. Kanjers hadden we dus zeker deze wedstrijd. Bijvoorbeeld Nathan. Hij viel bij de horden en ging daarna toch dapper weer over de horden heen! En dan hebben we het ook nog niet over Max gehad. Hij was bij de training gevallen bij horden en hij had nog een intensieve dag voor de boeg, maar toch liep hij 1 keer over alle 6 de horden! Team 15 zagen veel kinderen van andere teams bij de horden vallen. Maar team 15 wist echter overeind te blijven en ze hadden allemaal hele mooie tijden neergezet.

Alle 17 atleten waren kanjers! Kanjers omdat ze zo enthousiast waren,elkaar luid aanmoedigde (vooral bij sprint!), samen plezier hadden; gezellig kletsten met elkaar en genoten van de zon (gewoon lekker voluit gaan liggen bij het onderdeel vortex!), doorzette, op tijd bij het onderdeel waren…enz. We zijn trots op jullie!