U8/U9/U10 pupillen lopen laatste Limbracross, de Nederheide-Commanderije cross

Zondag 3 maart 2024 gingen 9 pupillen van start bij de Nederheide-Commanderije cross.

De U10 pupillen Bram, Gijs en Sem beten de spits af. Bram koos zorgvuldig achter de startlijn aan de linkerkant zijn startplek. Zo kon hij dicht langs het gespannen lint rennen om vervolgens de eerste bocht naar links te maken. Het was een flinke afstand die ze moesten lopen, 1430 meter. Met opperste concentratie finishte Bram in 7.53 minuten. Hij behaalde in de hele Limbracompetitie een mooie 22e plek tussen de 59 deelnemers! Gijs heeft met 3 wedstrijden mogen ervaren hoe de cross-wedstrijden gaan. Als startende cross-loper wist hij in de einduitslag een hele mooie 23e plek tussen 59 deelnemers te veroveren! Sem is een harde werker en heeft maar liefst 9 van de 10 crossen mee gedaan waarvan hij bij drie crossen derde is geworden! In het totale klassement kwam hij, ondanks zijn enorme doorzettingsvermogen, helaas met zijn vierde plaats net niet op het podium.

De U9 pupillen Xavier, Han, Femke en Jilke waren ook de laatste wedstrijd van de partij. Xavier stond elke wedstrijd van de Limbracompetitie wel op het podium te stralen. Het verbaasde dan ook niemand dat hij eerste is geworden in zijn categorie! En dat werd gevierd met een heerlijk welverdiend ijsje! Het mooie was ook dat hij ook erg blij was voor de andere atleten. Bij de prijsuitreiking pakte hij Femke achter bij de rug vast om haar te begeleiden naar het podium. Femke, ook elke wedstrijd van de partij, werd in het totale klassement tweede! Zij wist elke cross-wedstrijd een podiumplek te behalen. Femke had goede concurrentie van teamgenoot Jilke. Ze liepen vaak heel dicht bij elkaar. Ze versterkten elkaar met daarbij altijd een vriendschappelijke glimlach! Jilke werd in het klassement derde en ook zij kreeg een welverdiend ijsje! Han was ook helemaal in zijn nopjes met het rennen. Hij liep net zo goed als dat hij kon kletsen! Hij liep met mooie grote passen naar een vierde plek. In totaal werd hij zesde. Een mooi voorbeeld voor zijn broertje Rein die ook mee deed. De kleinste en jongste atleet liet even zien wat hij al in huis had! Rein liep met die kleine beentjes ontzettend snel. Misschien zien we hem over een tijd ook nog wel een keer lid worden van GAC!

De U8 pupillen Lars en Dirkje gingen er ook voor! Bij de warming-up had Lars al wat extra meters gemaakt op het strand, maar daarna liep hij gewoon de 1100 meter alsof hij nog een ronde extra kon lopen. Hij werd tiende. En in totaal werd hij achtste van de 25 deelnemers. Dirkje gaat net iets harder rennen bij aanmoediging en liep heel relaxed naar een vijfde plek. In totaal werd ze vierde waarmee ze ook in het eindklassement een prijs kreeg. Verrast nam ze de prijs in ontvangst.

Het was weer een mooie dag: mooi weer, veel gezelligheid en sportiviteit.

We zijn super trots op alle atleten die aan de Limbracross-competitie mee hebben gedaan: Lars, Just, Dirkje, Xavier, Han, Femke, Jilke, Sem, Bram, Gijs, Samuel en Kiki!