Trainers naar de Dag van de atletiek

Tijdens het trainingsweekend deden naast de atleten ook trainers kennis op. Nu is het trainingsweekend is nog maar net voorbij en wederom gingen wij, vier trainers, op pad om nieuwe kennis en inspiratie op te doen. Nieuwe inzichten en oefeningen voor het geven van trainingen. De dag van de atletiek is dan ook het evenement in Papendal voor alle baantrainers in Nederland. Wij: Martijn, Sonja, Sandra (U12-pupillen) en Sandra (U8/U9/U10- pupillen)gingen hier op zaterdag 23 maart naar toe. De dag startte met een opening ‘Groeimindset’ door YAAP waarna er 3 workshop rondes volgde.

De workshop rondes varieerde van praktische informatie over de opbouw van een onderdeel, spelenderwijs atletiekvormen (FUNdament)tot flow/groeimindset bij sporters. Ook het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere trainers uit heel Nederland behoorde bij deze dag.

Dus met een ‘tas’ vol aan nieuwe kennis en ideetjes betreden wij trainers weer de GAC-baan om onze atleten onze opgedane kennis in praktijk te gaan brengen. En daarbij zullen wij trainers ook weleens wat fouten maken, maar wij hebben een groeimindset waarbij de nadruk meer op ons leervermogen ligt. De vaardigheden om ergens goed in te zijn ( ‘worden’) kunnen we ontwikkelen. Het ligt niet vast, maar het hangt grotendeels af van de inspanning die we ergens voor doen of we ergens goed in zullen worden of niet. Dat willen we ook graag aan de atleten overbrengen. We leggen de nadruk op het verbeteren van vaardigheden/technieken. Een tegenslag laat zien dat je ergens nóg niet bent en geeft informatie over waar je nog aan moet werken om beter te worden. Van fouten/tegenslagen kun je leren.

We hopen onze atleten dan ook veel te kunnen leren en te laten zien dat we in ze geloven. Dat ze ook zien dat wij net als zij nog leren en mogen leren. Wij hebben zin om geleerde dingen in praktijk te brengen! Tot op de training!

Groetjes van Martijn, Sonja, Sandra en Sandra