GAC Nederheide Commanderije cross Milheeze

De allerlaatste wedstrijd van het veldloopseizoen en de limbracrosscompetitie werd op 3 maart 2024 georganiseerd door de Gemertse Atletiek Club in de bossen van natuurgebied Nederheide in Milheeze.

De wedstrijden vonden plaats bij mooie lente temperaturen en een heerlijk zonnetje was de lopers welgezind.

Het ging in Milheeze niet alleen om de klassering van de Nederheide Commanderije cross maar ook zou na de diverse wedstrijden duidelijk worden welke lopers er in aanmerking kwamen voor de ereplaatsen in het Limbraklassement over de tien gelopen wedstrijden.

De einduitslag in de klasse vrouwen U20 was al enige tijd bekend. Eva Kok wist tot nu toe al haar wedstrijden in de categorie te winnen en in Milheeze besliste Eva opnieuw de race in haar voordeel en werd hierdoor de ongeslagen winnares bij de vrouwen U20.

Spannender was het bij de korte cross V35. Na negen van de tien wedstrijden stond Janneke Schwaner weliswaar bovenaan maar haar naaste concurrente had slechts vijf punten minder. De laatste wedstrijd moest dus de beslissing brengen. Anderhalve ronde gaven de dames elkaar geen strobreed toe. Maar met nog enkele honderden meters te gaan wist Janneke flink te versnellen en daarmee had de concurrentie het nakijken. Hiermee waren de overwinning in de wedstrijd en ook in de competitie voor Janneke.

Martijn Stigter kampte met een lichte hamstringblessure maar kon gelukkig toch van start gaan. Hij liep de wedstrijd behouden uit, werd in Milheeze zesde, maar mocht als de nummer drie in het klassement M45 korte cross het podium betreden.

Bij de lange cross waren er twee atleten van de Gemertse Atletiek Club die het podium in het Limbraklassement haalden.

Melissa Bevers heeft een goed veldloopseizoen achter de rug met veel ereplaatsen. In Milheeze was dit niet anders. Ook nu mocht Melissa met haar derde plek het podium betreden. Dit was ook haar plek in de eindrangschikking van het circuit.

Edwin Kok loopt zijn wedstrijden bij de M50 en strijd eveneens altijd mee in de top van het klassement. De Nederheide Commanderije cross leverde hem een derde plek op maar voor het eindklassement in de Limbra mocht hij een trede hoger plaatsnemen op het podium. In de totaalstand werd Edwin tweede bij de M50.

De overige uitslagen van de lopers van de Gemertse Atletiek Club zin te vinden via de site van de Limbracross of uitslagen.nl