Een mooie Nederheide Commanderije Cross voor onze GAC U14.

Vandaag sloten wij, onder genot van het zonnetje, het limbra cross seizoen 2023/24 af.

Ditmaal werd het georganiseerd door GAC bij strandbad Nederheide. Ook nu komen Imke en Stijn van den Berg, Niels van der Bruggen en Ruby van Schijndel laten zien wat ze in hun mars hebben. Stijn en Imke hebben aan alle 10 crossen mee gedaan, voor Niels en Ruby is dit de 7de cross.

Tijdens de warming up was het te warm dus werden de mooie GAC truien uitgedaan om lekker in een shirt door te gaan. Er wordt gezellig gekletst en samen nagedacht over de warming up. Op deze manier heeft iedereen lol en wordt er goed warm gelopen.

Na een slok drinken gaan de mannen al naar de start toe. Voor hen staan er een kleine en twee middel rondes op het programma, samen is dat goed voor 1960m. Beide heren hebben er weer zin in en dat is te zien aan hun tijd. Zoals altijd weet Niels Stijn op zijn hielen te zitten maar op het laatste moment wist Niels Stijn nog te passeren waardoor Niels als 8e over de finish kwam met een mooie tijd van 8:19 en Stijn met een kleine 11 seconden later als 9e met 8:29.

Voor Stijn betekent dit dat hij als in het totaal klassement van Limbra als 8e eindigd met 1690 punten en Niels weet hier de 10e plaats te claimen met 1625 punten.

Ruby en Imke zorgen samen dat ze klaar staan zodra de mannen gestart zijn. Onze dames hebben er zin in om twee middel rondes te lopen met een totaal van 1630m. Beide knallen over de startlijn heen, Imke weet nog even koploper te blijven en houdt een mooi tempo vast. Op het laatst perst ze er nog alles uit om nog wat andere lopers voorbij te gaan, hierdoor komt ze als 8e over de finish met een hele mooie rondetijd van 7:00. Ruby weet ook een mooi tempo te houden en ook nog op het laatst wat lopers in te halen tijdens een eindsprint. Hiermee komt ze als 16e binnen met een tijd van 7:33.

Imke weet hierdoor de 11e plek in het klassement te pakken met 1730 punten, en Ruby eindigde als 28e met 1290 punten.

Omdat onze cross kanjers allemaal 7 of meer crossen hebben gelopen is er naast de deelname medaille van GAC ook een Medaille voor het aantal gelopen crossen.

Iedereen kan heel tevreden terugkijken op een mooi Limbra Cross seizoen. Op 7 april organiseert GAC de Molenbroekloop.

Wij gaan nu even genieten van de atletiekwedstrijden, meerkampen om in het najaar hopelijk met wat meer U14 toppers aan het nieuwe Limbra Cross seizoen te beginnen. Alle uitslagen zijn te vinden op www.Limbracross.nl en op www.gacgemert.nl is alle informatie te vinden voor de Molenbroekloop en de wedstrijden die nog op het programma staan.