Droog trainingsweekend, 16 en 17 maart

Jawel dit jaar een droog weekend waarbij er op zaterdag 16 maart maar liefst 60 atleten van U8 (Mini)pupillen t/m Junioren zich bij de baan verzamelden!

Als start bij het trainingsweekend moest er meteen samengewerkt worden. In verschillende rijen met atleten naast elkaar liet Martijn de atleten een hoepel van de ene naar de andere kant gaan zonder dat ze de handen los mochten laten. Een erg leuke warming-up waarbij de mondspieren van het lachen ook goed ‘warm’ werden. Daarna werden de beenspieren aangesproken en moest iedereen i.p.v. over de horden onder de horden door en werd de speedladder gebruikt. Ook de armspieren deden mee met de kruiwagenloop.

Na deze uitgebreide warming-up, waarbij het plezier al voorop stond, werd de ochtend verder ingevuld met 2 trainingsblokken. Allerlei onderdelen kwamen aan bod: horden, verspringen, hurkhoog, vortex..enz. De trainers waren weer aan de slag geweest om de atleten veel te leren. Na leuke, intensieve trainingen was er een welverdiende pauze. De meegebrachte lunch en de aangeboden soep ging er goed in!

Na de pauze volgde een korte warming-up en vervolgens het derde trainingsblok. In dit blok was er voor de pupillen een bootcamp georganiseerd waarbij ook weer veel samenwerkingsoefeningen waren. Hoewel het voor sommige al een lange dag was werd er fanatiek mee gedaan en kwamen sommige atleten met zelf bedachte oefeningen. Daarnaast werd er ook een springparcourtje gedaan en zeer fanatiek wattenstaaf-hockey gespeeld! Terwijl de pupillen zich vermaakte met bootcamp en spel waren de junioren super gefocust bij een polsstoktraining.

Vervolgens ging de junioren en de U12 (A-)pupillen vanuit opperste concentratie naar megafanatiek het spel levend stratego spelen. De U8/U9/U10 pupillen speelden het spel levend bingo. Bij elk nummer was een opdracht zoals bijvoorbeeld spullen zoeken. Er werd veel heen en weer gerend! Met rode wangen, vermoeide ogen en sommige echt natte haren van het zweet gingen de kinderen weer naar huis. De volgende dag,zondag 17 maart, stonden veel atleten weer fris en fruitig bij de baan om aan de trainingswedstrijd mee te doen. Er werden vele onderdelen in wedstrijdvorm gedaan, persoonlijke records behaald en aandachtig naar anderen (op)gekeken. De dag eindigde met medailles voor alle pupillen als herinnering aan de sportieve inzet bij deze wedstrijd. Mocht je de uitslagen willen bekijken dan ga naar atletiek.nu

De trainers zijn na vertrek van de atleten nog gaan kijken naar korte filmpjes van enkele kinderen om te zien waar wij trainers nog aan de techniek kunnen werken.

De kinderen en wij trainers hebben weer veel geleerd dit weekend en kijken uit naar het volgende trainingsweekend!

Iedereen(trainers, ouders, wedstrijdleider, andere vrijwilligers…)bedankt voor jullie hulp en inzet bij het trainingsweekend!