12 enthousiaste GAC pupillen aan de start bij de indoor in Oss

Op zaterdag 2 maart 2024 werd door AV Oss ’78 de laatste indoorwedstrijd van dit seizoen georganiseerd.

Max, Nathan, Elke, Jilke, Femke, Xavier, Sem en Bram kwamen aan de start bij de U8-U9-U10 pupillen en Stijn, Joppe, Vera en Luc kwamen uit bij de U12 pupillen.

De wedstrijd van de U8-U9-U10 pupillen begon met medicienbalstoten. De kinderen moesten even wennen bij het stoten. Ze moesten samen met een andere pupil tegelijkertijd in de ring stoten en met een bal van 1 kg. Sem stootte de bal tot een mooie afstand van 5.40 meter, Bram kwam 20 cm verder en stootte de bal tot 5.60 meter.

Daarna was het onderdeel 35 meter horden aan de beurt. Xavier en Femke lieten de stopwatch op een snelle tijd stoppen, namelijk 7.3 sec voor Xavier en 7.4 sec voor Femke.

Na de horden mochten de kinderen meteen naar het volgende onderdeel toe, dit was hurkhoogspringen. Jilke en Elke lieten zien dat ze tijdens de training goed hebben geoefend. Beide dames sprongen over een mooie hoogte, Jilke over 0.80 meter en Elke over 0.60 meter.

Na een welverdiende pauze stond het laatste onderdeel op het programma de 35 meter sprint.

Nathan en Max lieten zien dat ze goed kunnen sprinten en kwamen tot mooie tijden. Nathan liet de stopwatch stoppen bij een mooie tijd van 8.6 sec en Max liep een snelle tijd van 7.4 sec.

De uitslag bij de U8-U9-U10 pupillen was als volgt.

Bij de U8 pupillen jongens werd Max tweede en Nathan derde. Bij de U9 pupillen meisjes werd Femke eerste, Jilke vierde en Elke negende. Xavier werd eerste bij de U9 pupillen jongens. Sem werd vijfde en Bram twaalde bij de U10 pupillen jongens. De trainers zijn trots op jullie. Dit beloofd iets moois bij de outdoor wedstrijden.

De wedstrijd voor de U12 pupillen begon met 35 meter horden. Vera, Luc, Joppe en Stijn moesten wennen aan de hoogte van de horden, want ze moesten deze keer rennen over de hoogte van U8-U9-U10 pupillen. Deze horden zijn 15 cm lager dan de hoogte die ze normaal gewend zijn. Ook moesten ze alle vier tegen elkaar lopen en je merkte dat ze niet voor elkaar onder wilde doen. Joppe liep een mooie tijd van 7.3 sec. Vera klokte een snelle tijd van 6.9 sec. Luc en Stijn deden niet voor elkaar onder. Stijn liep een snelle tijd van 6.4 sec en Luc liep net iets sneller namelijk 6.3 sec.

Daarna was het hoogspringen aan de beurt. De kinderen lieten zien dat ze goed de bocht konden lopen en sprongen tot mooie hoogtes. Stijn evenaarde zijn pr van 1.20 meter en dit gold ook voor Vera. Zij sprong over 1.15 meter.

Na een fijne pauze waar lekker gegeten en gedronken kon worden, gingen de pupillen kogelstoten. Ook voor de U12 pupillen was het anders dan anders. Ook zij moesten samen met een andere atleet tegelijkertijd in de kogelring stoten. Toch werden hier ook mooie resultaten behaald. Joppe liet zien dat hij goed heeft geoefend met het trainen en stootte de kogel naar 3.80 meter. Ook Luc liet een mooie afstand noteren namelijk 5.00 meter.

Als laatste onderdeel was de sprint aan de beurt. De 4 atleten mochten weer tegen elkaar sprinten, wat er weer voor zorgde dat ze het beste uit elkaar haalden. Vera snelde naar een tijd van 6.2 sec. Luc en Stijn zaten hier net achter, 6.3 sec. voor Luc en 6.4 sec. voor Stijn. Joppe liet de tijd stoppen bij 7.4 sec.

De uitslag bij de U12 pupillen was als volgt. Vera werd bij de meisjes tweede. Stijn werd vierde, Luc vijfde en Joppe eindigde op de achttiende plaats. Door deze mooie resultaten weten de trainers zeker dat er veel pr’s worden geworpen, gesprongen en gesprint. Dus op naar het outdoor seizoen.