Podiumplek voor GAC-atlete Melissa Bevers bij Brabants kampioenschap cross

Zondag 25 februari werd door E.S.A.V. Asterix de paarse boscross georganiseerd. Onderdeel van deze wedstrijd in de Kempische Crosscompetitie was het Brabants Kampioenschap cross 2024.

De wedstrijd vond plaats in het bos van Waalre waar een mooie ronde was uitgezet voor de deelnemers aan het kampioenschap.

Voor Melissa Bevers stond er bij de lange cross van de vrouwen senioren een flinke afstand van 7390m op het programma. Dit betekende vier maal de ronde Bellefleur voor de deelneemsters.

De start was niet al te breed dus zorgen dat je goed weg bent om een goede positie te hebben bij het ingaan van de ronde en dan zorgen dat je in een lekker tempo verder kunt.

Zo gezegd, zo gedaan en in het kielzog van clubgenoot Jelle van Oosterwijk nestelde Melissa zich meteen in de kopgroep van de vrouwenwedstrijd. Al snel werd duidelijk dat een top drie klassering mogelijk was. De nummer een was te ver weg maar bij het ingaan van de laatste ronde lag Melissa op plek twee en ze wist deze plek ook te handhaven. Een welverdiende podiumplek op dit Brabants Kampioenschap dus voor de atlete van de Gemertse Atletiek Club.

Onder de deelnemers bij de mannen senioren was ook Jelle van Oosterwijk. De mannen gingen voor 9200m wat een ronde meer was dan de vrouwen. Ook Jelle liep een hele goede wedstrijd waarbij hij zoals gezegd het eerste deel van de wedstrijd een goed richtpunt was voor Melissa.

In de laatste ronde kon hij het tempo goed vasthouden en na een mooie eindsprint kon ook Jelle tevreden terugkijken op dit kampioenschap.

Volgende week de laatste cross alweer van dit winterseizoen. In Milheeze staat dan de Nederheide Commanderije cross van GAC op het programma.