Knappe prestaties van junioren in Den Bosch

De indoor in Den Bosch op 4 februari was een geslaagde dag voor onze junioren U14. Bij de meisjes won Fenne Hurkens goud op de meerkamp en Jip van Weert ging naar huis met 3 nieuwe persoonlijke records.

Fenne startte de wedstrijd met de 35 meter sprint. Ze vond het zelf niet zo geweldig goed gaan, maar liep toch een tijd van 6,1 seconden. Het kogelstoten ging boven verwachting goed en ze stootte de kogel voor het eerst over de 9 meter. 9,10 meter was haar afstand en behaalde daarmee de verste afstand van allemaal. Bij het hoogspringen stond het persoonlijk record van Fenne al een tijdje op 1,20m en ze was dan ook superblij dat ze eindelijk over de 1,25 meter sprong. En met deze drie prestaties stond ze bovenaan het klassement en won deze wedstrijd.

Jip van Weert had het even moeilijk bij het hoogspringen, maar ze wist zich goed te herpakken en sprong 1,15 hoog. Bovendien liep ze 6,0s op de 35 meter en stootte de kogel naar 6,23 meter. Dit betekende 3 persoonlijke records voor haar, waar ze heel trots op mag zijn.

Pleun van de Kemp voelde zich niet helemaal fit, maar ze toonde doorzettingsvermogen door toch haar meerkamp af te maken. Bij alle drie de onderdelen zat ze net onder haar eigen beste prestaties, waar ze toch wel tevreden mee was.

Ruby van Schijndel liep snel op de 35 meter sprint en kwam over de finish in 6,2 seconden. Bij het kogelstoten vonden de atleten de kogels erg groot, vergeleken met de kogels die buiten worden gebruikt. Voor Ruby maakte dat niet uit en stootte naar een afstand van 6,82m. Het hoogspringen is een van haar favoriete onderdelen en ze was erg blij dat ze in Den Bosch de hoogte van 1,20m had gehaald. Ruby eindigde uiteindelijk op een mooie vijfde plaats.

Logan van der Sluijs had een goede dag vandaag. Hoewel het sprinten vanuit de startblokken nog wat lastig is, liep ze toch een tijd van 6,4 seconden. Met nog een beetje oefenen zal dat de komende maanden naar verwachting nog verder verbeteren. Bij het kogelstoten stootte ze op 1 cm na haar record en ze verraste ze zichzelf door 1,20 meter hoog te springen. Bij de vorige wedstrijd had ze nog moeite met de afzet, maar tijdens deze wedstrijd ging het juist heel goed en sprong daarom 10 cm hoger dan 2 weken geleden.

Imke van den Berg was niet tevreden over het hoogspringen, waarbij ze de lat op 1,05m eraf sprong. Dat was voor haar een teleurstelling. De andere onderdelen gingen gelukkig beter en liep ze 6,2 seconden op de 35 meter en stootte ze de kogel naar een mooie 6,54 meter. Dat was geen evenaring van haar record van 6,59 meter, maar het zat er toch dichtbij.

Stijn van de Berg laat zien dat zijn zelfstandigheid de afgelopen jaren is toegenomen en kan prima de wedstrijd zelfstandig uitvoeren. Als het moet doet hij bijvoorbeeld zelf zijn warming-up. Omdat de zaal in Den Bosch vrij klein is, kwam Stijn met het begin van zijn aanloop voor het hoogspringen op de sprintbaan terecht. Dat gaf een boel drukte met al die hoogspringers en sprinters. Maar dat was geen probleem. Stijn zorgt dat iedereen die in de weg staat aan de kant gaat als hij wil starten met de aanloop voor het hoogspringen. Dat had hij goed geregeld, maar helaas kon hij geen eigen records verbreken vandaag. 1,10 meter werd het bij het hoogspringen. Maar na 6,1s op de sprint en 5,55 meter bij het kogelstoten, kon Stijn toch tevreden terugkijken op deze indoorwedstrijd.