Heldense bossen Verloscross U14.

Ja ja,ook vandaag waren Stijn en Imke van den Berg, Niels van der Bruggen en Ruby van Schijndel weer van de partij om mee te doen aan de een na laatste cross van dit Limbra cross seizoen. Voor Stijn, Imke en Ruby was het een druk weekend, omdat deze 3 D junioren gisteren nog deelnamen aan de Nationale Kampioenschappen in Apeldoorn, wat een mooie ervaring was dat in het Omnisport laten zien waar je goed in bent.

Het was een erg lange maar ook hele gezellige en mooie dag geweest. Voor Imke was het zo vermoeiend geweest dat ze zelfs bij thuiskomst meteen in haar bed gedoken was met haar sportkleding nog aan.

Gelukkig kwam iedereen vol goede zin en enthousiast naar de cross toe.

Na een gezamenlijke warming up, waren de twee heren aan de beurt om te crossen. Voor hen was het een parcours van 2 kleine rondjes en een grote ronde die bij elkaar opgeteld goed was voor 2,1 km. Na een snelle start van beide heren was het voor Stijn toch wel wat lastiger dan gedacht en bleken de inspanningen van dit weekend toch zijn tol te eisen. Maar Stijn geeft nooit op dus hij gaf alles en liep de Cross netjes uit. Hij kwam als 18e over de finish met een tijd van 9:16 minuten. Niels liep zoals altijd lekker op zijn hele mooie tempo een hele fijne cross, je ziet hem dan ook altijd voorbij komen alsof hij nog maar net gestart is. Hij wist als 13e binnen te komen met een tijd van 9:05 minuten.

Dan zijn de dames aan de beurt om 1,3 km te lopen. Imke staat vooraan klaar en heeft er zin in. Ruby doet het graag wat rustiger aan met de start en gaat wat naar achteren staan. Imke weet weg te knallen bij de start en loopt dan ook even als tweede koploper. Bij Imke had het slapen in haar kleren goed gedaan want ze wist een heel mooi tempo te lopen en te houden. ze komt als 8e binnen na een spannende eindsprint met een andere loper. haar tijd is 5:26 minuten. Ruby heeft ook een lekker tempo en komt heel relaxed richting de finish waar ze nog een eindsprint maakt. Voor haar is de 19e plek met een tijd van 5:58 minuten.

Na de Cross wordt iedereen beloond met een medaille, dat blijft een leuk aandenken. Nu staat de laatste limbra cross voor 3 maart op de agenda. Deze wordt door GAC georganiseerd in Milheeze. Wil jij gezellig komen kijken of wil je weten wie welke tijden heeft gelopen of op welke plek onze kanjers staan in de standenlijst van Limbra, dan is dit allemaal na te lezen op www.limbracross.nl of kijk even op onze eigen site www.gacgemert.nl voor alle infomatie over Nederheide cross.