GAC – lopers presteren goed in Leudal cross Haelen

Wedstrijd nummer acht van de Limbracross-competitie vond plaats in het Limburgse Haelen op zondag 18 februari 2024. Het parcours van deze wedstrijd loopt door het prachtige natuurgebied van het Leudal en bestaat uit zowel smalle kronkelpaadjes als bredere zandpaden met af en toe een heuveltje. Kortom een mooie en afwisselende ronde.

De lange cross bij de vrouwen leverde voor de GAC meteen een ereplaats op in de persoon van Melissa Bevers. De jonge atlete uit Elsendorp wist opnieuw een podium te pakken met haar derde plaats.

Jelle van Oosterwijk liet zich in Haelen van zijn beste kant zien. In een goed opgebouwde race snelde Jelle naar plek nummer zes bij de mannen senioren. Jelle finishte een twaalftal tellen voor clubgenoot Edwin Kok die tweede werd in zijn categorie M50.

Jeske vd Ligt had voorafgaand aan de wedstrijd niet heel veel vertrouwen in de afloop. Maar zoals iedere wedstrijd ging Jeske er vol voor en in Haelen werd Jeske dan ook beloond met een podiumplek bij de vrouwen senioren korte cross. Jeske mocht de tweede trede van het podium betreden en Suzanne Brooks werd in dezelfde race de nummer drie.

Francien Lenssen kwam bij de V45 korte cross net niet op het podium maar liep een hele goede wedstrijd met haar vierde plek. Martijn Stigter vind het veldlopen en trailrunning helemaal top. In Haelen was er voor Martijn een zeventiende plek op de korte cross tussen de jonge mannen.

In de volgende wedstrijd die gelopen werd zagen we vier GAC atleten van start gaan in verschillende categorieën.

Justen de Vries knokte voor zijn plek bij de MU16. Als eerste jaars loper in deze klasse legde Justen beslag op een heel goede zevende plek. Remco Adriaans zagen we als nummer dertien over de streep gaan.

Eva Kok behaalde bij de VU20 overwinning nummer acht op een rij en laat er geen twijfel over bestaan wie de sterkste is in deze categorie.

Danique Adriaans loopt bij de VU18 en ook voor Danique was er in Haelen een podiumplek. Danique finishte als nummer twee.

Met nog twee wedstrijden te gaan in Helden en de eigen Commanderije Cross van GAC beginnen de favorieten voor het eindklassement zich al af te tekenen.