U8/U9/U10 pupillen trotseren de kou bij de Jaspercross

Zondag 7 januari gingen de pupillen Lars en Dirkje (U8 pupillen), Xavier-Han-Jilke (U9 pupillen) en Sem (U10 pupil) vol goede moed naar de Jaspercross in Asten. Het was koud, maar ze zette dapper door! Lars, heerlijk speels en soms in zijn eigen wereld waardoor hij even vergeet dat hij met de warming-up bezig was, weet op de goede momenten op zijn plek te zijn. Op tijd stond hij dan ook klaar om 1000 meter te gaan lopen. Twee ronden van 500 meter. Hij zette zijn turbo aan en liep naar een zesde plek met 6.06 minuten. Dirkje liep met haar mooie oorwarmers ook de 1000 meter en ze liet zich warm coachen door moeder, zus en trainster naar een tijd van 6.16 minuten. Goed voor een vierde plek. Xavier was er ook weer klaar voor en ging weer voor de winst. Wederom werd hij eerste met een snelle tijd van 4.37 minuten. Ook Han was er weer bij. Vader vertelde dat hij het fijn vond wanneer hij alles had gegeven en plezier had. En zeker weten dat Han alles gegeven had! Hij ging als een speer en liep 1000 meter in 5.04 minuten. Een vijfde plaats. Jilke dacht tijdens het lopen aan chocolade die er denkbeeldig zou zijn bij de finish. En volgens mij was het heerlijke chocolade waar ze aan dacht want ze werd derde met 5.19 minuten. Sem wist vooraf niet hoe de 2 ronden van 600 meter waren, maar dat maakte niets uit. Hij stond ruim op tijd bij de start klaar en wist binnen 20 deelnemers keurig vijfde te worden. Hij liep de 1200 meter in 6.20 minuten. Met in gedachten een warm bad, warme chocomel en met trotse trainers en 2 medailles op zak gingen we weer terug naar Gemert. Op naar de volgende wedstrijd: Op zaterdag 20 januari onze indoor bij Sporthal Molenbroek en de dag erna de Vlakwatercross in Venray.