Thuiswedstrijd voor de U12 pupillen

Op zaterdag 20 januari kwamen 16 enthousiaste U12 pupillen Sporthal de Molenbroek in Gemert binnen. Ze hadden er veel zin in! Dit zagen we ook in de hoeveelheid persoonlijke records die er zijn behaald, namelijk 49!

Voor Vera, Madelief, Jule, Sjors, Joppe, Jelle, Siem en Finn was het hun eerste wedstrijd als U12 pupil.

Onze trainsters Ella en Tessie gaven de warming-up, waar onze pupillen enthousiast aan meededen.

Na de warming-up mochten de U12 pupillen starten met de 35 meter horden. De pupillen waren verdeeld in team 1 en team 2. Daardoor kwam het voor dat 2 pupillen tegen elkaar mochten rennen.

Een aantal kinderen moest in het begin even wennen aan de hoogte van de horden, maar iedereen had een mooie snelle tijd neer gezet. Joppe, liet de stopwatch op 7.7 sec stoppen. Jelle en Tijs liepen niet tegen elkaar, maar toch klokte ze dezelfde tijd, 6.6 sec. Ook de dames lieten zien dat ze snel over de horden kunnen. Mint liep een tijd van 6.6 sec, Jule liep 7.8 sec en Vera snelde naar een mooie tijd van 6.9 sec.

Daarna gingen we hoogspringen. Een aantal kinderen moet altijd even wennen aan dit onderdeel.

In de winter kunnen we dit onderdeel niet veel trainen, vandaar dat een aantal pupillen liever springen met de schaarsprong dan met de flop. Maar de trainers weten zeker dat dit met meerdere trainingen in de zomer goed gaat komen.

Sjors en Madelief kwamen tot een mooie hoogte van 0.85 meter. Stijn sprong over 1.20 meter. Dit is een nieuw persoonlijk record voor hem en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd.

Na een korte pauze waarbij de pupillen even konden eten en drinken, gingen we 35 meter sprinten. Veel kinderen vinden dit een leuk onderdeel, vooral omdat je aan het einde tegen een dikke mat aan mag springen. Joy snelde naar een tijd van 6.8 sec, ook Fien liet zien dat ze goed kan sprinten. Haar tijd was 7.0 sec. De heren Finn en Siem lieten de stopwatch ook bij 2 snelle tijden stoppen, namelijk 6.3 sec voor Finn en 7.6 sec voor Siem.

Hierna was er weer een korte pauze. Daarna stond kogelstoten op het programma, dit was ook meteen het laatste onderdeel van de wedstrijd. Een aantal kinderen moest even wennen aan het gewicht van 2 kg, maar door tips van de trainers werden hier mooie resultaten gestoten.

Pien stootte de kogel tot 4.90 meter. Julia en Luc lieten zien dat ze goed hebben geoefend met het stoten en lieten de kogel allebei bij 5.10 meter landen.

Tijdens de wedstrijd gaven de pupillen elkaar tips en moedigde ze elkaar aan. Kortom, het was weer een leuke en gezellig wedstrijd geweest. Ook dank aan alle ouders, opa’s en oma’s die onze pupillen aan kwamen moedigen en applaudisseerden als de kinderen over de lat heen sprongen bij het hoogspringen.

Op zondag 4 februari staat de laatste indoorwedstrijd op het programma. Hier doen weer een aantal enthousiaste U12 pupillen aan mee.