Technische atleten GAC beginnen indoorseizoen

De meeste wedstrijdatleten van de Gemertse Atletiek Club hebben deze winter al enkele crosswedstrijden achter de rug, de technische atleten vanaf U18 zijn nu ook echt aan het indoor seizoen begonnen. Onlangs was de start in Apeldoorn, waar Jesper Pluijm, Marieke van den Bogaard, Ella Sponselee, Bas van de Burgt en Justin van Mierlo goed aan de start kwamen. Afgelopen weekend, kwamen Justin, Bas en Ella weer in actie. Justin in de nieuwe indoorhal in Breda en Bas en Ella in de indoorhal in Vught.

Justin had onlangs in Apeldoorn al het 25 jaar oude clubrecord van zijn trainer verbeterd, maar toch was hij nog niet tevreden met deze tijd. In Breda waren er series en finales op de 60 meter. De eerste keer kwam hij iets te vroeg uit de startblokken en kreeg hij een waarschuwing, waardoor zijn tweede start een beetje voorzichtig was, toch won hij zijn serie in een evenaring van zijn clubrecord van 7.28 seconden. Twee en een half uur later mocht hij in de snelste serie plaatsnemen van de finales, waar hij weer enkele honderdsten van zijn tijd afhaalde. Met een tijd van 7.21 seconde nam hij de overwinning mee naar huis, een geweldige prestatie. Justin is zich aan het voorbereiden op het NK indoor senioren, waar hij hoopt aan de 60m te kunnen deelnemen, hiervoor zal hij komende weken (Sittard en Apeldoorn) moeten proberen onder de 7.15 seconden te komen.

Ella Sponselee heeft ook NK doelen voor deze winter, voor de nog eerstejaars U18 atlete zal dit een moeilijke opgave worden, maar haar motivatie is er niet minder om. De meerkampster van GAC heeft onlangs in Apeldoorn, met een vervelende schouderblessure, deelgenomen aan de 60m sprint en het polsstokspringen. Dit weekend deed ze in Vught mee aan het PH Jumping Event. Deze wedstrijd werd aangegaan als trainingswedstrijd, want door de vele regen de afgelopen maanden en de vorst van afgelopen weken, hebben we al bijna 3 maanden niet kunnen verspringen. Haar eerste sprong was meteen raak met 4.72 meter, hierdoor konden we meteen wat technische wijzigingen gaan uitproberen. Ondanks dat ze vaak ruim voor de balk afzette, kwam ze toch nog met een keurige 4.66m op de proppen. De 5 meter is een kwestie van tijd. Ella gaat over 2 weken nog meedoen in Apeldoorn en hoopt daarna op deelname aan het NK meerkamp en/of het NK individueel.

Bas van de Burgt is onlangs ook begonnen in Apeldoorn met een 60 meter en een 60 meter horden en kwam nu in Vught uit op het onderdeel polsstokspringen. In de winter is dit voor ons ook nauwelijks te trainen, vandaar dat in Vught ook een wedstrijd als training werd bezocht. Technisch kwam het er allemaal nog niet helemaal uit, maar toch behaalde hij 4.00 meter. De sprongen gaven hem echter voldoende vertrouwen om dit seizoen nog wel hoger te gaan springen. Bas gaat helemaal voor het NK meerkamp senioren deze winter en zal in voorbereiding daarvoor nog in Sittard en Apeldoorn uitkomen op diverse meerkamp onderdelen.

Jesper verbeterde zijn persoonlijke record met kogelstoten onlangs ruim tot 9.52 meter, volgende week zal hij dit proberen te evenaren en zal hij tevens op het verspringen uitkomen. Marieke verbeterde in Apeldoorn het clubrecord 200m bij de Masters 35 en zal hier ook op uitkomen tijdens de NK Masters in het eerste weekend van februari. Komende week sprint ze nog een 60 meter in Sittard.