Overwinning Marieke van den Bogaard in Sittard

21 januari ging de Gemertse Atletiek Club met een sterke afvaardiging naar een drukbezochte indoorwedstrijd in Sittard, maar atleten uit het hele land tegen elkaar streden op de 60 meter sprint, het kogelstoten en het verspringen.

Marieke van den Bogaard kwam aan de start op de 60 meter sprint bij de dames masters. In de series klokte zij een snelle tijd van 9.02 seconden, slechts 4 honderdsten boven haar eigen clubrecord. Hiermee plaatste zij zich als eerste voor de finale die een paar uur later werd gehouden. In de finale kwam zij wederom dicht bij haar beste tijd, ditmaal tot 9,06 seconden en nam zij de overwinning mee naar huis. Helemaal klaar dus voor het NK Masters over twee weken, waar zij zal starten op de 200 meter.

Jesper Pluijm deed mee met het verspringen en het kogelstoten. Bij het verspringen ging het bij het inspringen beter dan tijdens de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd kwam hij te ver van de witte balk af, wat nadelig is in de afstand. Toch haalde hij nog 4.70 meter, waarbij hij weet dat 50 centimeter verder eigenlijk ook geen probleem was geweest.

Bij het kogelstoten kwam hij dicht bij zijn eigen persoonlijke record van een paar weken geleden. De kogel van 7,26 kilogram stootte hij mooi tot 9,42 meter. Een mooie prestatie voor deze eerstejaars senior.

Justin van Mierlo is de laatste weken goed op dreef. Al twee keer verbeterde hij het clubrecord tot 7,21 seconden en ook nu weer kwam hij snel uit de startblokken. Zijn serie won hij met een tijd van 7,22 seconden, waarmee hij zich in totaal als derde plaatste voor de finale. Helaas voelde hij wat irritatie aan zijn hamstring, waardoor hij besloot om zich af te melden voor de finale van de 60 meter sprint en hij zich nu gaat voorbereiden op de wedstrijd komend weekend in Apeldoorn.

Bas van de Burgt is zich aan het voorbereiden op het NK meerkamp over twee weken. In Sittard deed hij de 60 meter, verspringen en kogelstoten. Op de 60 meter klokte hij 6,69 seconden, hiermee is hij nu al sneller dan vorig seizoen. Op het verspringen slechtte hij toch weer de 6 meter barrière en sprong hij 6.01 meter en de kogel kwam indoor verder dan ooit en dus voor Bas een nieuw clubrecord met 12.08 meter. Volgende week de laatste test bij de PEC Indoor en het weekend erop het NK Meerkamp Indoor voor Bas.