Grote opkomst en fantastische resultaten bij eigen indoor voor U8/U9/U10 in sporthal Molenbroek

Zaterdag 21 januari hadden we een grote opkomst van onze atleten bij Sporthal Molenbroek. Met 17 sportieve en enthousiaste kinderen startte we om 10.30 uur in 2 groepen de wedstrijd. In team 14 zaten de de U8 en U9 pupillen Dirkje, Just, Sofie, Lars, Nathan, Max, Jilke, Femke en Elke. Max had zijn eerste wedstrijd en vond het erg spannend, maar hij heeft erg dapper (mede door aanwezigheid van veel familie die er voor hem was) alle onderdelen gedaan! Met zijn supermooie nieuwe schoenen wist hij ontzettend snel 35 meter te sprinten en vloog hij ook over de horden heen. Hij wist zelfs derde bij de sprint te worden met 7.6 seconden en tweede bij horden met 8.5 seconden. En dat al bij zijn eerste wedstrijd. Dat belooft nog wat wanneer de Athletics Champs wedstrijden in het zomerseizoen gaan starten! Sofie had ook haar eerste wedstrijd en ook van haar kunnen we nog heel wat gaan verwachten want deze wedstrijd was ze al meteen eerste geworden! Ook Dirkje was goed op dreef en wist bij alle onderdelen een podiumplek te behalen(en ze kon de prijs nu zelf in ontvangst nemen) en werd in totaal tweede. Ze had o.a. laten zien hoe sterk ze was en stootte de medicienbal maar liefst 3.10 meter ver. Goed voor een eerste plek in haar categorie. Ook Just wist bij een onderdeel een podiumplaats te behalen. Hij ging voluit over de horden en werd derde met 8.7 seconden. In totaal werd hij zevende. De neefjes Nathan en Lars gingen er ook voor. Zo sprong Nathan een mooie hoogte van 0.65 meter. Dat leverde hem een persoonlijk record en een derde plaats op bij dit onderdeel! Lars wist te schitteren bij de sprint en wist hier een zesde plek te behalen met een geweldig tijd van 8.6 seconden.

Bij de meisjes uit categorie U9 kleurde het podium ook blauw. Hier werd Femke eerste en Jilke werd derde. Femke was erg gedreven en wist zelfs op drie onderdelen eerste te worden. O.a. bij hurkhoog waar ze maar liefst 0.90 meter sprong. Jilke werd op drie onderdelen tweede waarbij ze deze dag vooral erg snel was. Zo liep ze de sprint in 6.8 seconden. Elke, die erg gemotiveerd was, werd in totaal achtste met een hele mooie vijfde plek bij hurkhoog. Ze sprong meteen 0.70 meter hoog.

Ook het groepje van Gijs, Saar, Klaas, Samuel, Bram, Sem, Kiki en Jack (team 13) lieten eens zien wat ze in huis hadden! Hier wist Sem in totaal derde te worden met o.a. een fantastische tijd van 6.6 seconden bij 35 meter horden. Wat hem op dit onderdeel een tweede plek opleverde. Gijs viel helaas net buiten de prijzen, maar liet een ijzersterke wedstrijd zien. Zo behaalde hij bijvoorbeeld de hoogste sprong van alle U10 pupillen bij hurkhoog, 0.95 meter. En hij behaalde tevens samen met teamgenoot Sem de derde plek bij de 35 meter sprint. Samuel had ook een goede wedstrijd. Bij de sprint zag je hem alles geven en bij hurkhoog behaalde hij een persoonlijk record. Hij sprong 0.80 meter hoog. Hij werd zevende. Jack sprong net iets hoger dan Samuel en kwam uit op een nieuw persoonlijk record van 0.85 meter. Hij werd negende in totaal met o.a. een vierde plek bij horden. Dit liep hij in 7.2 seconden. Klaas vond het wat spannend, maar de spanning was er al snel af. Met een glimlach liet hij even zien wat hij in zo’n eerste wedstrijd al in huis had. Alsof hij al jaren bij atletiek zat wist hij meteen een mooie tiende plek te behalen met meteen al een flinke hoogte van 0.80 meter bij hurkhoog. Bram was wederom weer erg geconcentreerd en dat was zeker te zien bij hurkhoog. Hij liet zich totaal niet afleiden en sprong maar liefst 15 centimeter hoger dan zijn staande record. Hij kwam uit op 0.85 meter. Dat leverde hem een vijfde plek op en in totaal werd hij twaalfde. Kiki en Saar streden bij de meisjes pupillen U10. Zij stonden in het eindklassement achter elkaar. Kiki werd achtste en Saar negende. Kiki behaalde een persoonlijk record bij het stoten. Ze liet

de medicienbal op 3.50 meter komen. Saar behaalde een persoonlijk record bij de sprint. Als een superheld zo snel vloog ze in 7.2 seconden over de finish.

We hebben er weer een mooie wedstrijd op zitten en hopen op ook zo’n grote opkomst bij de indoor in Den Bosch op zondag 4 februari!