GAC-lopers starten 2024 met goede resultaten in Jaspercross Asten

De lopers van de Gemertse Atletiek Club startten het nieuwe jaar met de Jasper Cross in Asten.

En waar iedereen een heel nat parcours verwachtte door de vele regen de laatste tijd was het tegendeel het geval. De uitgezette ronde lag er prachtig bij en was dus ook prima te belopen.

In de lange cross bij de vrouwen senioren ging Melissa Bevers voortvarend van start om goed uit te komen bij de eerste lastige bocht. Hierdoor kwam Melissa meteen op kop bij de vrouwen. De heuvelachtige ronde met flink wat lastige bochten was Melissa op het lijf geschreven en iedere ronde vergrootte ze de voorsprong op de nummer twee. Een zeer verdiende overwinning bij de vrouwen senioren dan ook voor de sterk lopende Melissa.

Jelle van Oosterwijk wist zijn wedstrijd in Asten heel goed in te delen en behaalde dankzij een gelijkmatig gelopen race een mooie tiende plek bij de mannen.

Edwin Kok ging in Asten voor een behouden race maar wist toch de derde plek op het podium te bemachtigen bij de M50 en Jos de Groot kwam met een vierde plek bij de M55 helaas net naast het ereschavot terecht.

Na de korte cross bij de V35 mocht eveneens een GAC-atleet de hoogste trede van het podium betreden. Janneke Schwaner heeft de smaak van het veldlopen weer te pakken en is bezig aan een sterke reeks. In Asten bewees Janneke dit door als nummer twee bij de vrouwen te finishen in de korte cross maar bij de V35 was haar prestatie goed voor de overwinning. Clubgenote Rowena van de Vossenberg mocht ook tevreden zijn met haar vijfde plek in dezelfde klasse V35.

Jeske vd Ligt verraste niet alleen zichzelf met haar zeer sterke optreden bij de senioren korte cross.

Een prachtige zesde plaats was de beloning voor de atlete uit de Mortel. Suzanne Brooks kwam als de nummer negen over de streep.

Ook Francien Lenssen nam weer eens deel aan een cross. Francien finishte in de klasse V45 op een zesde plek tussen veel jongere loopsters.

Martijn Stigter voelde de benen na een zware trailtraining nog wat maar ging toch van start. En het ging zeker niet verkeerd. Martijn passeerde de finish als de nummer zestien bij de M45 korte cross.

Eva Kok behaalde weer een ruime overwinning bij de vrouwen U20 en zette dezelfde tijd op de klokken als clubgenoot Justen de Vries die bij de mannen U16 een goede zesde plek behaalde. Remco Adriaans werd hier dertiende.