Fenne Hurkens tweede bij atletiek wedstrijd in Gemert

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse atletiek-indoorwedstrijd plaats in sporthal Molenbroek. Een thuiswedstrijd voor twaalf atleten die uitkwamen in de categorie onder de 14 jaar. Fenne Hurkens van de Gemertse Atletiekclub behaalde de zilveren medaille bij de meisjes U14.

Er zijn niet veel indoorwedstrijden in de winter en het is erg fijn dat we in onze eigen gemeente deze wedstrijd kunnen organiseren. En dat vonden meer atleten in Nederland, want zelfs uit Zoetermeer en Alphen a/d Rijn kwamen jonge atleten speciaal voor deze wedstrijd naar Gemert.

Fenne deed het goed op de sprint en liep een snelle tijd van 5,9 seconden op de 35 meter en sprong 1,20m bij het hoogspringen. Het kogelstoten vond ze zelf een beetje tegenvallen, maar 8,12 meter is een prima afstand, waarmee ze dan ook veruit de beste was. Ze behaalde zoals gezegd zilver met deze mooie prestaties en ze mag dan ook trots zijn op haar podiumplaats.

Bij de 35 meter sprint was het deelnemersveld bij de meisjes verspreid over 4 series. In de laatste serie zaten Ruby van Schijndel, Jip van Weert en Imke v/d Berg. Na het startschot liepen zij een heel stuk gelijk op en in de laatste meters kon Jip nog wat versnellen waardoor ze de serie won in een tijd van 6,2. De andere 2 dames liepen 6,3. Ook Pleun v/d Kemp en Logan v/d Sluijs liepen allebei 6,2 seconden op de 35 meter en dat was voor allebei sneller dan voorheen. Saar Vilé is dan wel geen echte sprinter, maar gaat toch steeds mooier lopen op de sprintnummers. Lynn v/d Brandt was nog nooit uit een startblok gestart, maar na een paar aanwijzingen kwam ze goed uit de blokken en liep een persoonlijk record van 7,2 seconden. Vic Nooijen werd bij de jongens in zijn serie mooi tweede en liep 6,6 seconden op de 35m sprint.

Hoogspringen is een onderdeel dat vooral in het zomerseizoen goed geoefend kan worden. In de winter met veel regen en koud weer is het lastig om een goede hoogspringtraining te doen. Sommige atleten waren dan ook teleurgesteld dat ze niet de hoogte behaalden die ze normaal zouden halen, maar dat is nu eenmaal een logisch gevolg van weinig training op dit onderdeel. Overigens gold dit niet voor Imke v/d Berg. Zij sprong wel een persoonlijk record van 1,10 meter. Bij de 1,15 meter schampte ze de lat met haar rug wat haar behoorlijk pijn deed en moest ze de strijd helaas staken, maar ze was erg tevreden met 1,10 meter. Voor Neeltje v/d Zanden is het hoogspringen een lastig onderdeel op dit moment, vooral omdat haar aanloop niet optimaal is, waardoor ze niet goed uitkomt bij de mat. Maar na een aantal keer inspringen won ze toch een beetje zelfvertrouwen terug en kon ze het hoogspringen positief afronden met 1,00 meter. Geen record voor haar, maar Neeltje was toch tevreden. Stijd v/d Berg wil graag hoger springen dan zijn persoonlijke record van 1,20 meter. Helaas ging dat deze keer niet lukken; hij kwam tot 1,15 meter, maar met een aantal extra trainingen zal hij zeker de 1,20 weer gaan halen, gezien zijn lekker felle aanloop en zijn gedrevenheid.

Het kogelstoten is voor de jongens die net in deze categorie zijn begonnen wat lastig, omdat zij stoten met een kogel van 3kg in plaats van de 2 kg die zij gewend waren. De kogels die bij de indoorwedstrijden worden gebruikt zijn ook nog eens extra groot, waardoor het kogelstoten er niet gemakkelijker op wordt. Maar de prestaties van Vic en Stijn vielen helemaal niet tegen. Vic stootte voor het eerst met 3 kg en kwam tot een afstand van 4,81 meter. Stijn, die een jaartje ouder is en al vaker een zwaardere kogel in zijn hand had gehad, stootte 5,27 meter.

Eva Esselink gaat technisch steeds beter stoten. Tijdens deze wedstrijd kwam ze tot 5,87 meter en de verwachting is dat ze in het zomerseizoen de grens van de 6 meter gemakkelijk zal halen. Saar Vilé behaalde een persoonlijk record en stootte 4,07 meter. En ook Imke v/d Berg was blij met haar prestatie. Ze stootte de kogel naar 6,59 meter, zo ver was ze eerder nog niet gekomen.