Een zonnige Vlakwatercross in Venray voor de D junioren.

Vandaag was de Vlakwatercross in Venray, wij werden door een heerlijk zonnetje begroet en dat maakte dat er niets van de kou te merken was. Naast onze 4 toppers die altijd meedoen, was ook Logan vandaag aanwezig.

Niels van der Bruggen, Stijn en Imke van den Berg, Logan van der Sluijs en Ruby van Schijndel kletsen vrolijk tijdens de warming-up.

Wij proberen altijd het hele parcours te lopen, maar de mannen moesten nog een extra rondje lopen van 500m. Die hebben wij maar overgeslagen, want 1550m is al behoorlijk voor een warming-up. Onderweg moesten wij aan de kant voor de u18 dames en u16 heren, dus die moedigen wij nog even mee aan.

Na een slok drinken en nog wat druiven voor de energie gaan de heren al naar de start omdat Stijn graag op tijd klaar staat en Niels gaat dan gezellig mee. Beide mannen hebben er zin in om 2050m te rennen, en dat was te merken aan hun loop en de tijd die ze neer weten te zetten. Stijn wist een hele mooie tijd van 8:58 neer te zetten en haalde de 9e plaats maar hij had Niels weer op de hielen zitten die met 9:02 op de 10de plaats finishte.

Imke stond al vooraan klaar terwijl Ruby en Logan het wat rustiger aan doen en achteraan staan. Ook onze dames hadden er zin in om 1550m te rennen. Imke wist het heel spannend te maken door in de laatste meters nog eens te versnellen en een tegenstander in te halen. Hiermee kwam ze op de 7e plaats binnen met een tijd van 6:27.

Ruby en Logan die wisten een mooi tempo te lopen, het ging Ruby iets makkelijker af dan Logan maar dat liet ze niet merken, ze wist netjes mee te lopen en kwamen dan ook bijna samen over de finish. Ruby als 18de met 6:56 en Logan als 19de met 6:58. Super knap gedaan allemaal.

Wat was het lekker zo buiten, we krijgen er een lentegevoel van. Het parcours was mooi droog en niet te hard, hier en daar een heuveltje, maar prima te doen. Nu maar hopen dat volgende crossen ook met een lekker zonnetje zijn. De volgende limbra cross is op 18 februari Haelen. En de week daarna is de cross in helden, deze zouden wij eigenlijk op 21 januari hebben gelopen maar vanwege een te slecht parcours is dit verzet.

Vind je het leuk om te komen kijken, aanmoedigen, meedoen, of wil je de uitslagen weten, dan is alle informatie te vinden op www.Limbracross.nl . Wie weet tot dan!