Een koude start voor het crossseizoen van 2024 voor de U14.

Onze 4 D junioren starten 2024 met een koude cross in Asten. Deze jaspercross was prima te doen, wat wij niet verwacht hadden na alle regen van de afgelopen weken. Hier en daar was er wat modder maar over het algemeen was het parcours droog en hard en om eerlijk te zijn waren wij allemaal blij dat het alleen maar koud was en niet regende.

Ook dit keer zijn wij er met 4 van onze junioren, Stijn van den Berg, Niels van der Bruggen, Imke van den Berg en Ruby van Schijndel zijn eigenlijk altijd onze toppers die graag mee doen met een cross. Alle vier hadden ze zaterdag nog een drukke dag met gac, eerst een training en daarna een uitje met alle pupillen en de D junioren van gac die ook lekker actief was, namelijk schaatsen en spelletjes op de baan onder begeleiding van onze activiteitencommissie.

Stijn die al met 5 van de limbracrossen heeft mee gedaan stond te poppelen om te starten. na de warming up zou hij het liefst al meteen aan de start klaar gaan staan. zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en ook Niels kon niet wachten om te starten, ze stonden dan ook al op tijd voor aan de start. Ze moeten dan wel goed blijven bewegen om warm te blijven, zeker met deze kou. Beide heren liepen heel gemakkelijk hun parcours van 2000 m en wisten vlak na elkaar te finishen. Stijn kwam met een mooie tijd van 10:25 over de finish en Niels niet veel later met 10:34. Met zijn tijd van deze 6de cross komt Stijn op een hele mooie 6de plaats in het klassement van Limbra en Niels die nu 4 crossen heeft meegedaan komt op een mooie 21ste plaats.

Bij onze dames kon ook Imke niet wachten om te starten, ze is altijd heel goed en snel met de lange afstanden. Tijdens de warming up gaf Imke nog wat tips over het nemen van de heuveltjes aan Ruby. Ruby was de dag ervoor niet fit en dat was nog wel te merken, maar Ruby gaat liever ziek naar de start dan dat ze niet start. Samen met Imke staat ze dan ook vrij vooraan. Imke weet lange tijd de koploper te blijven, super knap. Ze loopt met gemak de cross uit met een mooie tijd van 8:09 op 1600 m. Voor Ruby was het pittig en ze had er echt moeite mee. Toch wist ze te finishen met een tijd van 10:22. Na de cross meldde ze wel dat ze niet meer zou gaan lopen wanneer ze niet fit genoeg was. Weer een wijze les geleerd. Imke, die net als haar broer Stijn aan alle crossen van Limbra heeft meegedaan, staat dan ook op een mooie 12de plek. Ruby heeft er nu 4 mee gedaan en staat op een 38ste plaats in het Limbra klassement.

Op 21 januari staat de volgende cross op de agenda, maar eerst gaan deze 4 toppers, onze andere junioren en pupillen, laten zien wat ze presteren tijdens de indoor molenbroek op 20 januari die door GAC georganiseerd wordt. Vind je het leuk om te komen kijken en aanmoedigen dan kan dat zeker, alle informatie is te vinden op www.gacgemert.nl en op www.limbracross.nl.