U8, U9 en U10 gaan ervoor op het vernieuwde cross-parcours in Deurne

Zondag 3 december stond GAC met 10 pupillen aan de start bij de Zandbosscross in Deurne en gingen ervoor! Ook trainer Julien ging ervoor ondanks dat hij zieke atleet Xavier thuis moest laten. Al rennend zorgde hij dat hij precies op tijd bij de start van de U10 pupillen Sem, Gijs, Bram, Samuel en Kiki was.

Het was deze keer een pittig vernieuwd parcours met flinke bulten, maar dat liep Sem met gemak. De ronde van 1300 meter liep hij in een hele snelle tijd van 5.09 minuten. Dat leverde hem een derde plek op! Ook Gijs liep het parcours alsof er geen bulten waren en eindigde tussen de 25 atleten op een elfde plek. Zijn tijd was 5.41 minuten. Bram vindt het rennen in de bossen steeds leuker en is steeds meer gemotiveerd en dat zien we terug in de resultaten. Hij liep 1300 meter in 6.10 minuten. Dat leverde hem een twintigste plek op. Verder zijn we erg trots op Samuel , omdat hij elke wedstrijd zo’n doorzetter is en geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Dat maakt dat hij zeker vol trots mag terug kijken op een mooie tijd van 7.04 minuten. Ook Kiki mag trots terug kijken op haar prestatie tussen de snelle GAC jongens waarmee ze moest starten. Zij liep 1300 meter in 6.34 minuten.

De U9 pupillen Han, Femke en Jilke waren misschien erg gebrand op de chocolade letter die ze bij de finish kregen. Ze vlogen het parcours over. Han trad, met onderweg een diepe zucht, in de voetsporen van zijn snelle moeder en veroverde met een supersnelle tijd van 5.56 minuten ook een tweede plek! Femke heeft iets met het getal drie, want elke wedstrijd is ze derde geworden. Zo nu ook weer met een tijd van 6.07 minuten. Jilke eindigt de wedstrijden altijd bij de eerste zeven atleten. Met een hele relaxte houding werd ze deze keer zevende met 6.53 minuten.

De jongste atleten, U8 pupillen, Just en Dirkje waren ook van de partij. Just, een gezellige kletser met fantasie, maakt van elke wedstrijd een klein feestje. En deze keer werd hij zevende me een tijd 7.56 minuten. Dirkje heeft aanmoediging nodig om hard te rennen. Als er naar haar geroepen wordt, dan gaat ze sneller. Gelukkig had ze fans meegenomen en die coachte haar erg goed. Mede door de goede coaching eindigde ze met 7.08 minuten op een derde plek. Met veel plezier, mooie resultaten en vele lekkere pepernoten gingen we terug naar Gemert. Wij zeggen: Sint en pieten, onze atleten hebben door hun geweldige inzet zeker cadeautjes verdiend op pakjesavond (en misschien voor de trainers een chocolade letter in de schoen?)!