Podiumplaatsen voor lopers Gemertse Atletiek Club in Deurne

Zondag 3 december organiseerde de LGD uit Deurne de jaarlijkse Zandboscross. De

wedstrijden werden gehouden op een vernieuwd parcours met start en finish bij het Hippisch centrum. Een flink aantal GAC-ers nam deel aan deze wedstrijd die bij de jeugd ‘chocoladeletter cross’ genoemd word.

Pieten met pepernoten en chocoladeletters aan de finish voor alle deelnemers dus een toepasselijke naam voor de cross.

Met temperaturen rond het vriespunt was het niet warm. “IJskoude handen heb ik” was wat Michael Megos onder de wedstrijd riep. Hij was de snelste van de GAC deelnemers aan de lange cross met een verdienstelijke zesde plek bij de mannen senioren. Jelle v Oosterwijk vond vooral de laatste klim in de nieuwe ronde een stuk zwaarder dan de klim op het oude parcours. Jelle werd twintigste in de race bij de mannen senioren.

Edwin Kok bouwde zijn wedstrijd goed op en werd in Deurne opnieuw beloond met een podiumplek. Bij de M50 werd Edwin de nummer drie.

Jan vd Broek (M45) en Jos de Groot (M55) waren in hun categorie goed voor respectievelijk plek zeven en vijf.

Melissa Bevers liep een zeer sterke wedstrijd. Heuvels en beklimmingen willen voor Melissa niets zeggen dus in Deurne was ze in haar element. Lichtvoetig snelde ze over het parcours en werd hiervoor beloond met een mooie tweede plek op de lange cross bij de vrouwen senioren.

Ook voor Janneke Dekkers ging het heel goed in het Zandbos. Janneke liep de korte cross bij de V35 en na een zeer sterk gelopen laatste stuk zagen we Janneke als de nummer twee over de finish gaan.

De dames van de GAC gaan sowieso lekker de laatste wedstrijden. Gezamenlijk lekker trainen en deelnemen aan de wedstrijden stimuleert iedereen. Zo ook Jeske vd Ligt die aan een goed cross seizoen bezig is. Op de korte cross bij de senioren was er ditmaal een tiende plek voor Jeske en clubgenote Suzanne Brooks werd heel goed de nummer veertien.

Bij de V45 zien we iedere week Annemieke Pluijm van start gaan. Annemieke loopt iedere wedstrijd haar eigen race en verdient zeker een pluim voor haar prestaties. Ditmaal was er een dertiende plek voor Annemieke.

Ondanks een lichte irritatie van de achillespees ging Eva Kok toch van start bij de vrouwen U20. En ook nu pakte Eva de overwinning in haar categorie waardoor ze de leiding in het klassement stevig in handen heeft. Danique Adriaans ging van start bij de vrouwen U18 en finishte als de nummer zes.