Pittig parcours bij Zandboscross in Deurne

Op 3 december togen 4 D-junioren van GAC Gemert naar Deurne om de Zandboscross te lopen. De start van het parcours was dit jaar voor het eerst weer op het Green Valley Estate, de paardenmanege waar vroeger de crossen ook gehouden werden.

Tijdens het inlopen bleek het een pittig parcours met een paar flinke heuvels erin. Gelukkig waren de paden niet modderig, op het eerste stukje bij de start na.

Stijn van den Berg en Niels van der Bruggen moesten een ronde lopen van 2,1 kilometer. Niels had de week ervoor een blessure aan zijn voet opgelopen en daarom had hij niet voor deze cross kunnen trainen. Hij kon gelukkig zonder pijn de race uitlopen en hij had het conditioneel best een beetje zwaar, maar uiteindelijk liep hij naar een achttiende plek in een goede tijd van 9,49 minuten.

Stijn had een hele goede dag en had voldoende lucht op deze koude, maar heldere middag. Hij had er zin in en hij behaalde na een ontspannen race en een flinke eindsprint een tiende plaats in een tijd van 9 minuten precies.

Imke van de Berg gaat iedere week een beetje beter lopen en de zware heuvels in het Deurnese parcours konden haar niet deren. Ze gebruikte een mooie techniek van korte passen en goed armgebruik om de klimmetjes op het soms rulle zand zo efficiënt mogelijk te nemen. Mede daardoor en ook door haar gedrevenheid kon ze zich naar voren werken en kwam ten slotte als veertiende over de finish in een veld van 41 meisjes in een prima tijd van 6,08 minuten op de 1500 meter.

Ruby van Schijndel wil geen wedstrijd missen en zij is langzaamaan conditie en kracht aan het opbouwen. Zo kan ze iedere race met meer snelheid en tevens met meer zelfvertrouwen lopen. Omdat ze ook echt plezier heeft in het hardlopen in de bossen gaat het iedere week gemakkelijker. Ruby kwam over de finish in een mooie tijd van 6,25 minuten en haalde daarmee de 25ste plaats.