Kerstloop , 26 december 2023

Al wandelend met mijn hond vroeg in de ochtend zag ik onze GAC vrijwilligers al hard aan het werk om alles klaar te zetten voor de Kerstloop. In weer en wind wordt ervoor gezorgd dat wij trainers bij de loop bij het kasteel aan kunnen komen en verder niets meer hoeven te doen als onze jeugd te verzamelen, een warming-up te geven en te coachen! Alles is tot in de puntjes geregeld en klaar gezet. Tijdens dit evenement zitten andere vrijwilligers ook klaar om startnummers uit te delen, uitslagen in te voeren, de prijsuitreiking te verzorgen…enz. Ik sta er best weleens bij stil hoeveel werk er in zo’n evenement gaat zitten. Sowieso ben ik trots op al onze vrijwilligers die SAMEN maken dat we de vereniging draaien en o.a. zo’n evenement kunnen organiseren!

Ja SAMEN, de gedachte van kerst, zien we echt bij onze vereniging terug. Ook onze voorzitter Eefje had het over saamhorigheid.

En samen met vele vrijwilligers kwamen we dan ook weer bij de Kerstloop om te zorgen dat onze sportieve leden en vele andere hardlopers een mooie ronde rondom het kasteel konden lopen. Zo’n 25 eigen GAC jeugdleden waren er ook weer klaar voor om 1.1 km. te lopen. Popelend stond de jeugd om 10.15 uur klaar om te starten. Na een flitsende start liep iedereen de 1.1 km. op zijn/haar eigen manier. Sommige hand in hand, de ander met rode wangen of glimlachend. Weer een ander continu volle snelheid of juist heel relaxed. Allemaal kwamen ze met plezier de finish over. Om 10.30 uur startte de loop voor degene die 2,5 km., 5 km., 7,5 km. of de 10 km. wilde lopen. Er werd hier ook met plezier gestreden om een zo’n goed mogelijke tijd neer te zetten. Voor sommige was zelfs het meedoen en een bepaalde afstand halen een doel op zich. Er was veel af te lezen op de gezichten van de lopers. De een moest er wat meer voor doen dan de ander, maar allemaal waren het doorzetters! Zie voor de uitslagen www.uitslagen.nl .Het was een mooie dag om hier ook deel van uit te mogen maken. Ik geniet ervan om bij zo’n evenement mijn kleine steentje te mogen bijdragen voor de jeugd en hoe fijn is het dan ook om weer SAMEN met de trainers de Kerstloop af te sluiten op het terras met warme chocomel!

We mogen trots zijn op onze vereniging en we maken SAMEN weer een geweldig sportief jaar!

Groetjes van Sandra