Indoor Volkel

De eerste indoorwedstrijd van het winterseizoen zit er weer op. Voor een paar atleten was het zaterdag 16 december de eerste keer dat ze geen pupil meer waren, maar bij de junioren deelnamen aan een wedstrijd. Best spannend dus!

De onderdelen in de zaal waren zoals ieder jaar 35 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten.

Bij de meisje U14 zagen we 5 deelneemsters aan de start staan. Het was voor Imke van den Berg, Saar Heunks en Ruby van Schijndel de eerste keer dat ze moesten sprinten vanuit startblokken. Dat ging prima, al vonden ze het startschot nog wat hard. Imke liep in 6,4, Saar in 6,6 en Ruby in 6,1 seconden naar de finish. Eva Esselink en Pleun van de Kemp zitten nu voor het tweede jaar bij de U14 en zij stootte de kogel allebei naar een afstand van 5,19 meter. Ruby had thuis wat extra oefeningen gedaan voor de armspieren en dat bleek niet voor niets te zijn geweest. Zij stootte de kogel 7,19 meter ver, bijna een meter verder dan haar persoonlijke record.

Het hoogspringen hebben we de afgelopen weken niet veel kunnen oefenen vanwege het natte en koude weer. Toch vielen de resultaten van de meiden helemaal niet tegen. Eva en Saar sprongen 0,95 meter, Imke 1,05 meter, Pleun 1,10m en Ruby wist over de 1,15 meter te springen.

Ruby behaalde de hoogste plaats van deze GAC meisje en eindigde op de 4e plaats.

Stijn van den Berg was deze dag goed in vorm, ondanks zijn verkoudheid. Hij liep de 35 meter in 5,8 seconden en stootte de kogel 5,30 meter ver en bij het hoogspringen kon hij net niet over de 1,20 komen, zodat er 1,15 meter genoteerd stond voor hem. Stijn werd uiteindelijk 8e.