Indoor AV de Keien in Volkel

Op zaterdag 16 december kwamen 4 enthousiaste U12 pupillen de sporthal in Volkel binnen voor de eerste indoorwedstrijd van het winterseizoen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Av de Keien uit Uden.

Tijs, Julia, Mint en Luc deden enthousiast mee met de gezamenlijke warming-up en waren daardoor goed warm geworden om te starten met het eerste onderdeel, namelijk de 35 meter horden. Voor Mint en Luc was het de eerste keer dat ze over de nieuwe hoogte van de U12 moesten rennen, maar daar zag je niets van terug. Drie pupillen behaalden een pr; Tijs had een mooie tijd van 6.7 sec, Luc en Mint snelden naar een tijd van 6.9 sec.

Na wat lekkers gepakt te hebben gingen we hoogspringen. De kinderen hebben mooie hoogtes gesprongen. Mint sprong 1.05 meter, Tijs kwam tot een hoogte van 1.00 meter en Luc en Julia sprongen beide over de 0.95 meter.

Na het onderdeel hoogspringen hadden we weer een pauze, waarbij de pupillen warm bleven door tikkertje te spelen. Toen was kogelstoten aan de beurt. Ook dit onderdeel was nieuw voor Mint en Luc, want ze mochten vandaag voor het eerst met een kogel van 2kg stoten. Alle vier de pupillen lieten zien dat ze veel kracht hadden en stoten daarom allemaal een persoonlijk record!

Mint liet de kogel landen bij 4.80 m, Luc bij 5.00 m, Tijs deed daar nog 10 cm bij en kwam tot 5.10 meter. Julia deed daar nog een schepje bovenop en liet de kogel landen bij 5.30 meter.

Het laatste onderdeel was de 35 meter sprint. Zo hard mogelijk rennen, wat de pupillen erg leuk vonden om te doen, vooral omdat ze na de finish tegen de dikke mat aan mochten springen.

Bij dit onderdeel werden drie persoonlijke records behaald. Julia liep een mooie tijd van 6.5 sec, Tijs snelde naar een tijd van 6.6 sec en Luc liet de stopwatch stoppen bij 6.0 sec.

Tijs, Julia, Mint en Luc hebben deze eerste indoorwedstrijd mooie prestaties neer gezet. Dit beloofd veel goeds voor de tweede indoorwedstrijd op 20 januari, die georganiseerd wordt door onze eigen atletiekclub.