Twee overwinningen voor GAC in Klein Zwitserlandcross Tegelen

Zondag 12 november was het gebied rondom speelpark Klein Zwitserland in Tegelen het strijdtoneel van wedstrijd nummer drie van de Limbra competitie.

De aangename temperatuur en het mooie zonnetje zorgden voor optimale wedstrijdomstandigheden.

En alle deelnemende lopers van de GAC eindigden deze wedstrijd in de top 10. Mooie resultaten dus.

Zoals iedere wedstrijd was de aftrap voor de lopers van de lange cross. Michael Megos liep zijn eerste cross ooit. Dat hij ook deze discipline goed beheerst lijdt geen twijfel. Vanaf de start van de wedstrijd was het een lange solo voor Michael. Met ruime voorsprong op de nummer twee kwam Michael zichtbaar tevreden over de streep. Voor Jelle van Oosterwijk verliep de race ook een stuk beter dan de afgelopen twee wedstrijden. In Tegelen kon hij het tempo goed constant houden en Jelle finishte op een zeer verdienstelijke zesde plaats bij de mannen senioren.

Ook Edwin Kok mocht na zijn wedstrijd bij de M50 plaatsnemen op het erepodium. Een fraaie derde plek was zijn deel. Ondanks een licht voetblessure ging Jos de Groot toch van start voor zijn wedstrijd. Bij de mannen 55 eindigde Jos als zesde in de race. En bij de M45 zagen we Jan van de Broek als nummer negen finishen.

Melissa Bevers kiest dit seizoen ook voor de lange cross. Na een sterk gelopen wedstrijd eindigde Melissa net naast het podium maar was zeer content met haar optreden en vierde plek bij de vrouwen senioren.

Op de korte cross zagen we een tweestrijd tussen twee lopers van de GAC die niet voor elkaar onder wilden doen. Uiteindelijk was het Martijn Stigter die aan het langste eind trok en net voor Janneke Schwaner finishte. Martijn werd negende bij de M45 en voor Janneke Dekkers was er een heel mooie vierde plaats bij de V35. Ook Jeske van de Ligt en Suzanne Brooks kwamen aan start voor de korte cross. Jeske gaat steeds beter lopen en in Tegelen werd ze beloond met een vierde plaats bij de vrouwen senioren en Suzanne kwam als nummer zes aan de finish.

De tweede overwinning voor een loper van de Gemertse Atletiek Club was voor Eva Kok bij de vrouwen U20. Eva won haar wedstrijd wederom met ruime voorsprong op haar leeftijdsgenoten.

Justen de Vries liep een hele goede wedstrijd. Als eerste jaars in de klasse mannen U16 snelde Justen naar een fantastische vierde plek. Chapeau!!