Start crossen en bostraining U8/U9/U10 pupillen

Na de Clubcross van 8 oktober ging op zondag 29 oktober de eerste cross van de Limbracross van start. Dit was de Ijzerenmancross in Weert. Al in de nieuwe categorie gingen Just, Xavier, Femke, Jilke, Samuel, Bram en Sem enthousiast van start. De vier-eenheid Xavier, Femke, Jilke en Sem waren bij de eerste cross van de partij, maar ook bij de tweede en zelfs de derde cross. Zij zijn niet te stoppen!

Bij de tweede cross, de Molenvencross in Helmond, was tevens ook U10 pupil Bram aanwezig. Verder zette Gijs(U10) en Han (U9) hun beste beentje voor bij de tweede cross. En bij de derde cross op zondag 12 november in Tegelen, Klein Zwitserland cross, was ook de erg jonge pupil Lars(U8) aanwezig voor zijn eerste wedstrijd van de Limbracrossen! Just liep de eerste cross de 800 meter in 4.45 minuten en dat leverde hem een zesde plaats op. Bram liep deze eerste wedstrijd al meteen 1145 meter en eindigde met 5.27 minuten op de zestiende plaats. Samuel liep ook deze afstand en eindigde op plaats 25 met 5.44 minuten. Bij de tweede wedstrijd liepen Han en Gijs 960 meter waarbij Han zesde werd en Gijs vijfde. Han liep het in 4.39 minuten en Gijs in 4.08 minuten.

Bij de derde wedstrijd liep onze dappere Lars al 900 meter in een mooie tijd van 5.11 minuten.

Xavier behaalde zijn hoogste plek, eerste in zijn categorie, bij de tweede crosswedstrijd de Molenvencross in Helmond. Hij liep 960 meter in 4.08 minuten. Femke behaalde elke cross-wedstrijd een derde plek waarbij ze een keer de 960 meter finishe in 4.28 minuten. Jilke behaalde haar hoogste plek, tweede, bij de Ijzerenmancross. Ze liep het in 3.44 minuten. En Sem wist ook twee keer derde te worden in zijn categorie. Bij de flinke afstand van 1350 meter bij de cross in Tegelen liep hij de ronde in 6.16 minuten. Kortom de eerste drie wedstrijden waren gezellig en met mooie resultaten!

Na deze drie wedstrijden zijn we met vier kinderen Femke, Xavier, Bram en ook Gijs ook nog eens extra gaan oefenen in de bossen van Mariahout. Allerlei oefeningen werden er gedaan om sterker/krachtiger te worden. Ook het werpen kwam eventjes aan bod. Er werd geworpen met takjes, eikels en dennenappels. We sloten de bostraining af met een 1300 m. loop en daarna, geheel in stijl van de sint, nog een lekker mandarijntje. De vier atleten die met de bostraining mee deden zijn nu klaar voor de Zandboscross in Deurne op zondag 3 december. We hopen op nog meer aanmeldingen voor deze cross in Deurne. Voorinschrijven kan nog t/m 1 december.

Bostraining Mariahout