Mooie prestaties voor GAC lopers in regenachtig weekend

De limbracross competitie is inmiddels alweer aan wedstrijd nummer twee toe. Na de aftrap vorig weekend in Weert was het zondag 5 november de beurt aan HAC om in de Stiphoutse bossen de Molenvencross te organiseren. Het werden natte wedstrijden deze keer op het afwisselende parcours.

De mannen en vrouwen van de lange cross moesten vier ronden afleggen. En waar de een meer gecharmeerd is van het vlakke gedeelte met los zand zijn bij de ander ge heuveltjes favoriet.

Bij de mannen senioren liep Jelle van Oosterwijk een goede race. De laatste twee ronden waren wat zwaarder maar Jelle eindigde toch nog op een mooie achtste plek in het sterke veld.

Jan van de Broek behaalde een net iets hogere plaats bij de mannen 45. Voor Jan was er in zijn leeftijdscategorie een zevende plaats.

Melissa Bevers kiest dit seizoen voor de lange cross en was zeer tevreden met haar eerste optreden dit winterseizoen. In een goed opgebouwde wedstrijd kwam Melissa met een sterkt laatste ronde tot een mooie vijfde plek bij de vrouwen senioren.

Een zestal lopers van de Gemertse Atletiek Club gingen van start voor de korte cross over twee ronden. Martijn Stigter was de snelste van het stel. Hij veroverde bij de mannen 45 een vijfde plek.

Niet ver achter Martijn finishte Janneke Schwaner. Na een behouden start kwam Janneke in de tweede ronde flink naar voren en wist beslag te leggen op plek vijf in de klasse V35. Ook voor Rowena van de Vossenberg was er een mooie uitslag met haar zesde plaats in dezelfde categorie.

Jeske van de Ligt toonde aan goed in vorm te zijn en liep een sterke wedstrijd. Jeske finishte maar net achter Janneke in de wedstrijd en mocht zeer tevreden zijn met haar zesde plek in de klasse vrouwen senioren. Suzanne Brooks ging ook lekker in Stiphout getuige en werd beloond met een goede achtste plaats eveneens bij de vrouwen senioren.

Bij de vrouwen 45 vertegenwoordigde Annemiek Pluijm de GAC. Annemieke passeerde als de nummer elf de finishstreep.

Eva Kok, vrouwen U20, liet er geen twijfel over bestaan wie in deze categorie de sterkste was. Met een ruime voorsprong was de overwinning voor de atlete uit Stiphout.

Tijdens de Krollenloop in Veghel wist Chris van Schijndel het clubrecord te verbeteren op de 10 myl bij de M50. Met zijn tijd van 1.01.20uur verbeterde hij het oude record uit 2007 met 21 tellen.

Antoon Bekkers liep de 10km in Veghel. De 81-jarige Antoon kwam over de finish in een mooie 1.02.57uur.