Glibberen en glijden bij de Molenvencross

Afgelopen zondag stonden 4 junioren U14 aan de start van de Molenvencross in Helmond. Tussen de buien door kwamen ze allemaal droog bij de finish aan, maar de paden waren behoorlijk modderig en glad.

De jongens mochten in deze categorie het spits afbijten en Niels van der Bruggen en Stijn van den Berg startten beide in een veld van 26 jongens die allemaal 1890 meter zouden gaan afleggen in de Helmondse bossen.

Niels startte bij de vorige cross heel rustig en liep gedurende de race veel kinderen voorbij. Deze keer durfde hij het aan om meteen al wat sneller te starten. Niels loopt heel ontspannen en heeft zichtbaar plezier in het crossen. Hij liep een goede tijd van 8.38 minuten en kwam als elfde over de finish. Stijn van de Berg wilde graag wat verder naar voren gaan lopen, maar hij had de pech dat iemand achter op zijn hak ging staan, waardoor hij struikelde en de rest van de race met een pijnlijke enkel heeft gelopen. Hij haalde toch heel knap de eindstreep in een tijd van 8.58 minuten, waarna hij meteen door kon naar de EHBO om zijn enkel te laten koelen.

De meisjes waren daarna aan de beurt. Imke van den Berg en Ruby van Schijndel zijn allebei goed bezig om hun conditie op te bouwen, zo aan het begin van het winterseizoen. Daar zullen ze ook straks in de zomer veel profijt van hebben. Ze startten in een veld van 45 meisjes en ze waren allebei tevreden met hun tijd. Imke liep 6.42 en Ruby 7.11 minuten over een afstand van 1470 meter en dat betekende een 24ste en 36ste plek. Een prima prestatie op dit parcours met glibberige bospaden.