Start van Cross-seizoen met Clubcross!

Zondag 8 oktober verzamelden 30 enthousiaste atleten zich bij de baan om aan de Clubcross deel te nemen. Een goed initiatief van onze wedstrijdleider Peter om dit vooraf aan de Limbracross te plannen. Het was dan ook een echte cross, want het bevatte wat bochtjes, heuveltjes en bospaden. Ook werd er op de baan en op het gras gelopen. Zo moet het lichaam zich aanpassen aan verschillende ondergronden wat ervoor zorgt dat de voeten en enkels wat harder moeten werken en op den duur sterker worden. Het is eigenlijk een natuurlijke krachttraining en daarbij krijg je ook nog in de omgeving van bomen gezondere lucht binnen. Verder zorgt hardlopen ervoor dat een stofje endorfine vrij komt wat een gelukkiger en voldaan gevoel geeft. Reden genoeg om deel te nemen aan crossen! De 30 atleten die deze zondag mee hebben gedaan van categorie U8 t/m U18 hebben de start al gemaakt om goed voorbereid aan de crossen mee te doen. En een goed begin is het halve werk! Er werden mooie prestaties geleverd. Sommige startte wat te snel, maar wisten de ronde toch te volbrengen. Andere begonnen rustig en bouwde de snelheid langzaam op. Weer een ander had het halverwege het parcours even wat moeilijk, maar iedereen kwam uiteindelijk over de finishlijn onder luid applaus van alle ouders, familie en trainers! Daarnaast keken de atleten ook naar elkaar, moedigde ze elkaar aan en sommige gaven elkaar sportief een high-five. Ook kregen zelfs broertjes van atleten de gewonnen medaille even om. De sfeer onder de atleten en de toeschouwers was erg goed en dat maakt zo’n Clubcross nog leuker! Laten we deze goede sfeer voortzetten bij de aankomende crossen en ons er van bewust zijn waarom crossen lopen zo goed voor je lichaam is. Dus zorg dat je erbij bent met de crossen en schrijf je nu nog in via inschrijven.nl!

Ben je nu benieuwd naar de uitslagen van de Clubcross, kijk dan bij uitslagen.nl.

Kijk zo leuk zijn crossen!

Kijk, zo leuk zijn crossen!