Mooie start van het Limbra Cross seizoen voor de U14.

Op 29 oktober opende het Limbra Cross seizoen met de IJzeremancross in Weert.

Van de U14 waren er 4 kinderen die meededen. Voor Imke van den Berg, Ruby van Schijndel en Niels van der Bruggen is dit ook meteen de eerste keer dat ze in de U14 klasse mee lopen, Stijn van den Berg is al een jaartje een U14.

Voor onze mannen was de afstand 2215m en voor de dames 1495m

Na een gezamenlijke warming-up waren onze twee mannen als eerste aan de beurt. Stijn en Niels stonden bij de start in het midden, Stijn kwam snel naar voren, en Niels liep mooi in zijn eigen tempo met de groep mee. Helaas had Stijn al snel wat klachten waardoor het lopen niet zo lekker ging. Niels bleef netjes zijn tempo lopen en maakte in de laatste ronde nog wat inhaal manoeuvres. Daar knalde hij er nog een eindsprint in en wist bijna Stijn nog in te halen. Stijn finisht met 10:32 als 19e en Niels was net iets langzamer en kwam als 20e met ook 10:32 over de finish, 1 tiende van een seconde langzamer dan Stijn.

Onze 2 dames stonden bij de start achteraan. Ze kletsen nog even gezellig en moedigen elkaar aan. Dat is altijd mooi om te zien. Beide dames waren heel relaxed aan het wachten. Na het startschot wist ook Imke zich snel midden in de groep te voegen en verder door naar voren te lopen. Ruby kiest ervoor om rustig te starten en dan nog wat meiden in te halen wanneer ze voelt dat dit lukt. Imke weet op de 23e plek te finishen met een mooie tijd van 7:12 en Ruby komt niet veel later als 30e over de finish met een tijd van 7:33.

Allemaal mooie tijden voor een best wel pittig parcours met veel los zand en smalle paden waardoor inhalen ook erg lastig is.

Op 5 november staan deze 4 toppers en hopelijk nog u14 kanjers klaar voor de Molenvencross in de stiphoutse bossen.